Séró – Somogyi Zsolt jegyzete

Vágólapra másolva!
2017.05.03. 23:51

Hisztizik. Reklamál. És a haja! Borzalom. Béranyától lesz gyereke, tényleg, mit képzel?! Ja, hiszen homoszexuális. Legalábbis ezt harsogta kórusban a magyar szurkolótábor, akkor pedig lehetett száz topmodell az ágyában, jobb, ha tőlünk értesül saját nemi identitásáról.

Idealista elképzelés tömegek gondolkodását megváltoztatni, kérdés, ez célunk lehet-e, de már a 2009-es budapesti magyar–portugál (0–1, gólszerző: Pepe) során is fájdalmas volt hallgatni honfitársaink kórusát: „Cristiano homo-sexual!” A Real Madrid játékosa gúnyos tapssal jelezte, hallja, hogy mit gondolunk róla, és ha szóba kerül Budapest, Magyarország, biztosan csak a legszebbeket mondja, mint minden idelátogató: „Gyönyörű város, az emberek kedvesek, nyitottak, barátságosak.”
És jó eséllyel zúg majd a kórus szeptember elején is, amikor CR7 ismét Budapestre érkezik…

Lisszabonban is mondtuk neki, ki nem hagynánk, ha már élőben láttuk futballozni. Pedig ez a kis cikk nem is rólunk, hanem magáról a futballistáról szólna – csak nehéz szabadulni a gondolattól, hogy a mi kapcsolatunk jelenleg ennyiben merül ki vele. Hogy ugyanabban a klubban dönt rekordokat, amelyet Puskás Ferenc is naggyá tett.

Ma nincs ilyen játékosunk, de még kicsit ilyen se nagyon: Cristiano Ronaldo a 399. gólját szerezte hófehér dresszben, és több mint száz Bajnokok Ligája-gólnál jár, magunk boldogok lennénk, ha írhatnánk egyetlen magyarról, egyetlen kinevelt akadémistánkról végre, akinek száz perc jut tavasszal a BL egyenes kieséses szakaszában (és nem játékvezető, ugye). Olvassuk, hogy minden korábbi csapattársa azt mondja róla: azon a szinten sok tehetséget látni, de senki sem volt olyan elhivatott, nem akart annyira a világ legjobbja lenni, és ezért mindennap embertelenül sokat dolgozni, mint ő. Nevettünk, amikor dührohamot kapott a nekünk szerencsésen megpattanó magyar góloknál tavaly az Eb-n, pedig ismerjük el: mi magunk legyintettünk volna, ha angol és spanyol bajnokként, háromszoros BL-győztesként, portugál válogatottsági rekorderként kapunk ilyen gólt – Ronaldo attól ért el ennyi mindent, hogy aznap is motivált volt, győzni akart, és ez a mentalitás segítette Portugáliát az Európa-bajnoki címhez. És ez a mentalitás kellett ahhoz, hogy akár egyetlen banki átutalással rendbe tenné a magyar költségvetést, csak nem tudjuk erre rávenni.

De minket nem csap be az újabb triplával holmi BL-elődöntőben, ha egyszer megint új a frizurája, rugdoshatja százszámra a gólokat, mi csak nevetünk rajta: láttad, hogy hisztizik?

Tényleg, ez egyáltalán miért kerül szóba vele kapcsolatban?

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik