K. Zs. 2020.03.09 18:03 Frissítve: 2020.03.09 18:07

Sepsi: őszre be akarják fejezni, ilyen lesz az új stadion – FOTÓ

Az ország egyik legmodernebb és legszebb stadionja épül Sepsiszentgyörgyön – írja a maszol.ro, beszámolván arról a hétfői sajtótájékoztatóról, amelyen a román labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Sepsi OSK épülő, új otthonának a látványterveit mutatta be Diószegi László, a klub elnöke és tulajdonosa, valamint Kertész Dávid alelnök.

Ilyen lesz az új stadion (Forrás: Sepsi OSK Facebook)

 

A tavaly áprilisban elkezdett építkezés a felénél tart, és várhatóan ősz végére készül el az új stadion. Diószegi László szerint a napokban véglegesítették a 8400 férőhelyes, az európai szövetség (UEFA) kritériumrendszerében 4-es besorolású stadion homlokzatának a végleges tervét, amely Makovecz Imre és Kós Károly stílusát idézi, és amit premierként bemutattak – írja az erdélyi portál.

 
Az épülő stadion egy közelmúltbeli drónfelvételen

Kertész Dávid felidézte, hogy a Sepsi Aréna mellett lévő tízhektáros területen már korábban felépült a három edzőpálya, amelyet rendszeresen birtokba vesz a több száz focisulis fiatal.

Az új stadion mellett 509 parkolóhelyet alakítanak ki személygépkocsik számára, és 22 parkolóhely áll az autóbuszok rendelkezésére.

A Sepsi OSK-stadion koncepcióját magyarországi tervező készítette, majd egy helyi szakember újratervezte a létesítmény homlokzatát, így az Makovecz és Kós által tervezett épületeket idéz. A stadion építését egy sepsiszentgyörgyi cégre bízták – tette hozzá Kertész.

A játéktéren hibrid borítást használnak, vagyis a szintetikus füvet beszövi a természetes fű. Természetesen lesz pályafűtés és automatikus öntözőberendezés is. Az villanyvilágítást a legújabb generációs LED-es lámpákkal biztosítják a stadionban, amely kialakításának köszönhetően a lelátó minden ülőhelyéről kiváló rálátást biztosít.

A létesítmény műszakilag fel lesz készülve arra is, hogy bevezessék a videobíró-rendszert (VAR).

A kétemeletes stadion tribünjei alatt a focicsapatok öltözői és edzőtermei, a sajtótájékoztatók tartására alkalmas helyiség mellett lesznek üzletek, többek között a Sepsi OSK szuvenírboltja és egy 65 férőhelyes sportpub is. Az első emeleten a VIP-meghívottak számára kialakított „skyboxokat” rendezik be, a második emeleten kap helyet a tévé- és rádióközvetítésekre alkalmas terem, ahová lifttel tudják felvinni a felszereléseket.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÉS TOVÁBBI LÁTVÁNYTERVEK VIDEÓN

 

2020.03.31 16:52:34

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A „futballisten” 2018-ban a mexikói drogkartell központjába szerződött. A sztori filmért kiáltott – sorozatot kapott.

2020.03.31 15:18:09

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Talán, de a legnemzetközibb Internek mindig is hiányzott egy pici szerencse a nagy sikerhez.

2020.04.01 08:55:45

Minden más foci K. T. I.

Így jutott el a világ a 100 fontos átigazolási díjaktól Neymar 222 millió eurós transzferéig. De mi jön ezután?

2020.03.30 22:59:26

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Néhány klasszis távozott, de maradt még elég: mese a Bayern München (egyik) csodás esztendejéről.

2020.03.31 15:19:28

Minden más foci TŐKE JÁNOS (Zenta)

A NATO 1999 márciusában indított légi csapásai után a szerb klasszisokról kiderült, milyen nagyszerű, hazaszerető emberek.