BOROS MIKLÓS 2020.04.09 11:12 Frissítve: 2020.04.09 11:13

Sepsi: összmagyar tornával avatnák fel az új stadiont

Virtuálisan ugyan már a szurkolók által kezdeményezett, csütörtöki Sepsi OSK–FK Csíkszereda jótékonysági mérkőzéssel felavatják az új sepsiszentgyörgyi stadiont, ám az épülő arénában legkorábban jövő év májusában rendezhetnek valódi futballmérkőzéseket. A stadion építését ugyanis jelenleg a koronavírus-járvány hátráltatja, így az eredetileg tervezett november végi átadási határidő jó fél évet csúszik majd.

 

A járvány miatt csak jövőre lesz kész a Sepsi új stadionja (Fotó: Sepsi OSK/Facebook)

 

A 8000 férőhelyes, UEFA 4-es kategóriájú stadiont szíve szerint összmagyar tornával avatná fel Diószegi László, a Sepsi OSK elnöke. „Legalább egy négyes, de inkább nyolcas tornát szeretnék, ami az összetartozást szimbolizálná. A Dunaszerdahelyt és a Ferencvárost mindenképpen meg szeretném hívni, hiszen a Mol Arénát mi avattuk, és Szentgyörgyön rengeteg az FTC-szurkoló. De annyi testvércsapatunk van, hogy senkit sem szeretnénk kihagyni, a Topolyának, a Puskás Akadémiának, a Mol Fehérvárnak és a Csíkszeredának is itt a helye. Van öt pályánk az új létesítményben, három nap alatt le lehetne bonyolítani. Az elszállásolást Szentgyörgy mellett Brassóban és Tusnádon tudjuk megoldani” – nyilatkozta Diószegi László a Nemzeti Sportnak.

A Sepsi elnöke ugyanakkor eddig csak a DAC vezetőivel tárgyalt ebben a témában, a többi klubbal a bizonytalan időpont miatt még nem vette fel a kapcsolatot. A stadionátadás időpontja ugyanis erősen függ az adott bajnokságok befejezésének – egyelőre még teljesen ismeretlen – időpontjától, bár Diószegi mindenképpen az Európa-bajnokság előtt szeretné megejteni, még azon az áron is, hogy a meghívott csapatok válogatott futballistáik nélkül jönnének Sepsiszentgyörgyre.

 

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.