Sepsi OSK: pontot csentek a 2016-os bajnoktól

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.08.04. 19:15
Döntetlent játszott a román élvonal harmadik fordulójában a Sepsi OSK csapata, a székelyföldi együttes a 2016-os bajnokcsapat, tavalyi ötödik Astra Giurgiu otthonában szerzett pontot.

Prosser Dániel ezúttal nem lépett pályára, az előző két fordulóban kezdő magyar szélsőt végig a padon tartotta Eugen Neagoe vezetőedző, aki Niczuly – Gabriel Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Vasvari – Nouvier (Mensah, 53.), Fülöp (Szimonovszki, 53.), Hamed (Draghici, 36.) – Tandia összeállításban küldte pályára a csapatát.
Prosser Dániel
ezúttal nem lépett pályára, az előző két fordulóban kezdő magyar szélsőt végig a padon tartotta Eugen Neagoe vezetőedző, aki Niczuly – Gabriel Moura, Viera, Jovanovic, Sato – Velev, Vasvari – Nouvier (Mensah, 53.), Fülöp (Szimonovszki, 53.), Hamed (Draghici, 36.) – Tandia összeállításban küldte pályára a csapatát.

A bágyasztó, 32 fokos hőség a meccs elején elaltatta a szentgyörgyiek figyelmét, így az Astra már első komolyabb támadásából megszerezte a vezetést: Llullaku balról középre emelt labdáját Laurentiu Bus öt méterről, kapásból lőtte a kapu bal oldalába – Niczuly beleütött ugyan, de hárítani nem tudott.

A lassan ébredő Sepsi OSK csak az első negyedóra végén, Hamed fejesével veszélyeztetett, de a labda elment a kapu fölött. Közben a hazaiak labdabirtoklása is egyre passzívabbá vált, a következő helyzetük csak a 39. percben jött el, amikor a középső védő Erico fejelt kevéssel a bal felső sarok fölé. A félidőt egy szöglet utáni szentgyörgyi tűzijáték zárta le, a giurgiui védők 15 másodpercen belül négy vendéglövést is blokkoltak saját tizenhatosukban.

A második játékrész is hatalmas Astra-lehetőséggel indult, de a jobbról kapura törő Bus lövését ezúttal védeni tudta Niczuly, aki Balaure ismétlését is kiütötte. Utóbbi az 55. percben 9 méterről nem találta el a kaput, és ezt hamarosan bánhatták is a hazaiak, mert Neagoe kettős cseréje tíz percen belül meghozta az eredményét: a jobb szélen elfutó Mensah tökéletesen tálalt a kapu elé Marko Szimonovszkinak, aki 3 méterről a bal sarokba lőtt.

Az egyenlítés azonnal megélénkítette az addigi bágyadt tili-tolit, a felbátorodott vendégektől Tandia lőtt 24 méterről alig mellé, majd Szimonovszki lépett ki, de elkapkodta a lövést és a labda elment a jobb sarok mellett. A hazaiak ugyan a román futball fenegyerekét, a FCSB-től egymillió euróért visszavásárolt Denis Alibecet is bevetették a végjátékban, de az egyetlen igazi lehetőségüknél Rosu nem találta el labdát.

A Sepsi OSK három meccsen szerzett négy pontjával a hatodik helyen áll a Liga 1-ben, míg az 5 pontos Astra a második helyre jött fel.

ROMÁNIA, LIGA 1
3. FORDULÓ

Astra Giurgiu–Sepsi OSK 1–1 (Bus 3., illetve Szimonovszki 61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik