Sepsi OSK: csak kapufákig jutottak, kikaptak a Dinamótól

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.02.09. 21:33
null
A Sepsi nem bírt a Dinamóval (Fotó: Sepsi OSK)
Második idei mérkőzését is elbukta a Sepsi OSK a román labdarúgó-bajnokság élvonalában: a szentgyörgyi stadionban hiába buzdította közel 5000 néző a hazaiakat a Dinamo ellen, a vendégek nyertek 1–0-ra.

A meccs első helyzete ugyan Ibrahima Tandia félpályás szólója után alakult ki, amelynek végén a Sepsi házi gólkirálya éles szögből a kapu fölé lőtt, de az első félidőben inkább a Dinamo kezdeményezett.

A bukarestiek többnyire már a középpályán megállították a hazai támadásokat, a Sepsinél viszont a védősor végezte a munka nehezét a beadások elhárításával, ezt azonban olyan sikeresen tette, hogy a Dinamo csak távolról jutott lövéshez. Ezek közül pedig csupán Ricardo Grigore kísérlete volt pontos, ekkor Niczuly Roland vetődve kiütötte a jobb alsó sarokra tartó labdát.

A második félidő elején viszont hibázott a szentgyörgyi védelem, Igor Jovanovic döntötte fel a tizenhatosra beforduló Simon Zenkét, a büntetőből pedig Dan Nistor vezetéshez juttatta a vendégeket.

Ezzel meg is fordult a meccs képe, innen kezdve a Sepsi szorította be a Dinamót, de a fővárosiak hat sárga lap árán sikeresen széttördelték a hazai támadásokat. Csupán két veszélyes lövése volt a székelyföldi csapatnak, Daisuke Sato akcióból, Tandia pedig szabadrúgásból találta el – egyaránt mintegy 17 méterről – a keresztlécet.

ROMÁNIA, LIGA 1.
23. FORDULÓ – szombati mérkőzés
Sepsi OSK–Dinamo 0–1
(Nistor 57. – 11-esből)
Az élmezőny: 1. CFR 47 pont, 2. FCSB 41, 3. Craiova 39, …6. Sepsi OSK 33, …10. Dinamo 28.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik