Sepsi: fölényes győzelmük után negyedikek a székelyföldiek

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.12.21. 21:25
null
Fölényes győzelme után negyedik a Sepsi (Fotó: facebook.com/osksepsi)
Címkék
A jeges pálya, a mínusz négy fokos hideg és az első félidő derekán rövid időre leereszkedő köd volt a Sepsi OSK igazi ellenfele a székelyföldi labdarúgócsapat idei utolsó mérkőzésén a román élvonalban, mert a Concordia Chiajna nem tudott komoly ellenállást kifejteni Sepsiszentgyörgyön (3–0). Prosser Dánielt nem nevezte a péntek esti találkozóra Eugen Neagoe, a Sepsi edzője.

 

A hótól megtisztított, de fagyott gyepen óvatosan mozgó csapatok közül a Concordia csak védekezni próbált, ám ebben csak az első félórában volt sikeres, amíg a Sepsi játékosai alkalmazkodtak a körülményekhez, és felgyorsították a játékot. Onnan kezdve már sorra jöttek a hazai helyzetek, és – hiába védett többször is bravúrral Alessandro Caparco, a Chiajna olasz kapusa – a gólok is.

Előbb Marko Szimonovszki lőtt a tizenhatos vonaláról, középről a jobb alsó sarokba, majd az első félidő végén Florin Stefan vágta a kapu közepébe Sztefan Velev beadása után a Bryan Nouvier által elvétett labdát.

A második játékrész Caparco két nagy védésével indult, aki Ousmane Viera fejesét, majd Velev léc alá tartó lövését hárította. Az 59. percben végleg eldőlt a meccs, amikor Gabriel Matei buktatta a tizenhatosra balról betörő Stefant, a büntetőből pedig Nouvier a kapu közepébe lőtt.

A 3–0 után kényelmes tempóra váltó Sepsi védelme ezután már engedte lődözni a vendégeket, ám a kísérletek többsége nevetségesen messze elkerülte a kaput, igazán veszélyes csak Paul Batin éles szögből a lécre bombázott labdája volt. Így aztán a Sepsi kapusa, Niczuly Roland védés nélkül zárta a meccset, amely végén csapata feljött a Liga 1 negyedik helyére.

ROMÁNIA, LIGA 1
22. FORDULÓ
Sepsi OSK–Concordia Chiajna 3–0
(Szimonovszki 35., Stefan 45+2., Nouvier 59. – 11-esből)
Az élmezőny: 1. CFR 43 pont, 2. FCSB 40, 3. Craiova 38, 4. Sepsi 33, 5. Viitorul 33

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik