HIRDETÉS
HIRDETÉS
BOROS MIKLÓS 2018.04.30 21:08 Frissítve: 2018.05.01 19:15

Sepsi: történelmi győzelem; a bukaresti ultrák a magyarokat szidták

Botrányba fulladt a Dinamo sepsiszentgyörgyi vendégjátéka a román élvonal alsóházi rájátszásában, miután a meccs utolsó perceiben a vesztésre álló bukaresti csapat egyik szurkolója magyar zászlót rabolt a hazai szurkolóktól, a többiek pedig a kerítést feszegetve próbáltak betörni a pályára. A közbelépő biztonságiak könnygázt is bevetettek a mérkőzés során többször is a magyarokat és Magyarországot sértegető bukaresti ultrák ellen.

HIRDETÉS
Magyar zászlót is loptak a bukaresti szurkolók (Fotó: Manases Sándor)

 

Fővárosi topcsapat először látogatott a Sepsi OSK télen felújított otthonába, és a mérkőzés iránti érdeklődést jellemzi, hogy a 4300 jegy már egy hete elfogyott, a hoppon maradt érdeklődök pedig csak a városközpontban, óriáskivetítő előtt szurkolhattak kedvenceiknek. A két csapat pedig jó focival és sok helyzettel szolgálta ki a közönséget, megspékelve két kiváló kapusteljesítménnyel. Niczuly Roland, a Sepsi OSK hálóőre mindent megfogott a találkozó során, ellenben a Dinamo világbajnokságra készülő panamai válogatott kapusa, Jaime Penedo bravúrjai mellett kétszer is tehetetlen volt Ibrahima Tandia lövésével szemben. A francia szélső az első félidőben Szimonovszki beadását lőtte a jobb alsó sarokba, majd a ráadáspercekben Gorrin kiugratása után gurított a bal alsóba.

A második gól után robbant ki a botrány, egy magyar zászlós ember rohant be a pályára, és a vendégszektor felé vette az irányt, de a biztonságiak utolérték, és leteperték. Erre a Dinamo-szurkolók megpróbálták áttörni a pálya felőli kerítést, a rendezők könnygázspray-vel próbálták megállítani őket, végül pedig a csendőrség ürítette ki a bukarestiek szektorát. A gázból a Dinamo két vezetőjének, Bogdan Balanescunak és Ionel Danciulescunak is kijutott, akik csapatuk szurkolóit próbálták lecsendesíteni. A mérkőzést percekig állt, a hazai hívek rázendítettek a Ria-ria-Hungária rigmusra, 5-6 perces szünet után azonban sikerült lejátszani a hátralevő időt is.

A Sepsi továbbra is veretlen a rájátszásban, és sikerével feljött az alsóház harmadik (összesítésben kilencedik) helyére, előnye négy pont az osztályozós és kieső helyeken álló riválisaival, a temesvári ACS Polival és a Concordia Chiajnával szemben.

Szurkolói rendbontás a Sepsi–Dinamo meccsen (Fotó: Manases Sándor)

Liga 1, alsóházi rájátszás, 7. forduló
Sepsi OSK–Dinamo 2–0 (Tandia 30., 91.)
Az állás: 7. Dinamo 35 pont, 8. Botosani 29, 9. Sepsi OSK 23

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 12:18:32

Minden más foci nemzetisport.hu

„A kupában kapok lehetőséget, ott rúgom a gólokat, adom a gólpasszokat, előbb-utóbb csak kerettag leszek.”

2018.11.17 00:26:15

Minden más foci nemzetisport.hu

„A sport összeköt bennünket és becsületes versengésre buzdít, az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve.”

2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

HIRDETÉS
HIRDETÉS