Ronaldo 2011 végére tervezi visszavonulását

Vágólapra másolva!
2010.10.02. 21:15
null
Ronaldót (középen) ígérete szerint 2011 végéig láthatjuk még a pályán (Fotó: Action Images)
A kétszeres világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldo úgy érzi, tartozik a Corinthians szurkolóinak, ráadásul szeretné még pályafutása során megnyerni a Libertadores-kupát, így csak a 2011-es szezon végén vonul vissza.

Ronaldo kétszeres világbajnoknak mondhatja magát (bár az 1994-es tornán nem lépett pályára), klubszinten azonban elkerülték a legnagyobb sikerek. Európában hiába játszott többek között a Barcelonában, az Internazionaléban és a Real Madridban is, a Bajnokok Ligája-serleget egyszer sem emelhette magasba.

A Latin-Amerika legjelentősebb kupasorozatának számító Libertadores-kupában sem ért fel a csúcsra eddig, de a „dél-amerikai BL" megnyerésével még egyszer megpróbálkozik, ennek érdekében vállal még egy évet.

„Terveim szerint 2011 decemberéig folytatom a játékot, aztán visszavonulok – nyilatkozta a 34 éves csatár a Globo Esporténak. – A Corinthians színeiben fejezem be pályafutásom."

Légiósévei befejeztével 2009-ben tért vissza Brazíliába, ahol eleinte a Corinthiansban már-már régi önmagát idézte, az idén azonban – többek között sérülései miatt – nem tudott a saját magától elvárt szinten teljesíteni.

„A sérülések nagyon megkeserítették az életemet ebben az évben – folytatta Ronaldo. – Újra ki kell érdemelnek azt a szeretetet, amit a Corinthians szurkolói tanúsítottak felém. A testem nem örül majd ennek a plusz egy évnek, de tartozom ezzel a drukkereknek."

Az interjú végén bevallotta, hogy a hiányzó nagy trófea is motiválta, amikor úgy döntött, hogy vállal még egy esztendőt.

„Igen, a Libertadores. Régi célom, hogy megnyerjem" – mondta Ronaldo, akinek valószínűleg lesz lehetősége harcba szállni a kupáért, mivel a Corinthians jelenleg második helyen áll a brazil bajnokságban. A Sao Pauló-i klub egyébként Ronaldóhoz hasonlóan szintén nem nyert még Libertadores-kupát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik