Ronaldinho otthagyta és beperelte klubját

Vágólapra másolva!
2012.05.31. 20:47
null
Ronaldinhónak elege lett a Flamengo vezetőiből (Fotó: Reuters – archív)
Címkék
Ronaldinho szerződést bontott a brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengóval. A 32 éves futballista jogi útra terelte sérelmeit ki nem fizetett béreivel kapcsolatban, s a Rio de Janeiró-i munkaügyi bíróság neki adott igazat.

Ronaldinho már régóta panaszkodott a ki nem fizetett járandóságokra a Flamengónál, s az utóbbi időben azt hangoztatta: teljesen kiábrándult a klubból. Az egylet csütörtök reggel tagadta, hogy a Barcelona korábbi ászának szerződését felbontották volna.

Ronaldinho bevallása szerint a Flamengo 16 millió euróval tartozik neki, s sérelmeit jogi útra terelte. A Rio de Janeiró-i munkaügyi bíróság igazat adott a 32 éves futballistának, aki így engedélyt kapott szerződésének egyoldalú felbontására.

Amennyiben a Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) is elismeri a bíróság döntését – ami várhatóan már csütörtökön bekövetkezik –, úgy Ronaldinho ingyen igazolhatóvá válik. A Flamengo alelnöke, Rafael de Piro megerősítette, hogy a bíróság a klub ellen ítélt, ám a Flamengo fellebbez a döntés ellen.

Ronaldinhót 2011-ben szerződtette a Flamengo az AC Milantól hárommillió euróért.

RONALDINHO LEGSZEBB PILLANATAI A FLAMENGÓBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik