Ronaldinho a Flamengónál folytatja - hivatalos

Vágólapra másolva!
2011.01.11. 08:48
null
A Flamengo a hivatalos honlapján számolt be Ronaldinho szerződtetéséről (flamengo.com.br)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Flamengo a hivatalos honlapján bejelentette, hogy átigazolta Ronaldinhót az AC Milantól. A riói klub 2014-ig végéig szóló szerződést kötött a támadóval, akiért a hírek szerint 3 millió eurót fizetett az olasz csapatnak.

Eldőlt, hogy Ronaldinho a Flamengónál folytatja a pályafutását. A hírről a brazil klub hivatalos internetes oldala számolt be, így már biztos, hogy az AC Milantól távozó támadó nem nevelőklubjánál, a Gremiónál futballozik tovább.

„Nagy örömmel jelenthetem be, hogy Ronaldinho a következő négy évben nálunk folytatja. Köszönöm a klub vezetőségének munkáját, amelyet erre a projektre fordított. A megválasztásom óta Ronaldinho átigazolásán dolgozom. Köszönöm vezetőedzőnknek, Vanderlei Luxemburgónak és a szurkolóinknak" – nyilatkozta Patricia Amorim, a Flamengo 2009 végén megválasztott elnökasszonya.

A 30 éves Ronaldinhót nagy drukkersereg fogadta Rio de Janeiróban, és a futballista megígérte, meghálálja a rajongásukat.

„A szurkolók is hatalmas szeretetre számíthatnak tőlem. Nagyszerű érzés volt, hogy itt fogadtak. Nagyon köszönöm nekik, a legjobbat várhatják tőlem. Visszatértem Brazíliába, a Flamengóhoz, hogy újra a régi formámban játsszak. Bízom benne, hogy az itt nyújtott teljesítményemmel a válogatottba is visszakerülhetek" – mondta Ronaldinho.

A 2005-ös év aranylabdása nem kapott rendszeres játéklehetőséget Massimiliano Allegritől a Milannál, amelyhez még fél évig kötötte szerződés, ám az utóbbi időben számos klubbal hírbe hozták.

Az egyik legvalószínűbb végállomásként a Gremiót emlegette a brazil sajtó, de szóba került a Palmeiras és a Premier League-ben szereplő Blackburn Rovers is. A BBC értesülései szerint az angol klub három év alatt 20 millió fonttal honorálta volna a támadót, míg a brazil sajtó szerint a Flamengo évi 12 millió euró körüli összeget fizet Ronaldinhónak.

Ronaldinho a Gremio után a francia PSG-hez igazolt 2001-ben, ahol két évet töltött el. Innen a Barcelonához került, amellyel nagy sikereket ért el: 2005-ben bajnoki címet, 2006-ban bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyert a brazil támadó vezetésével. A Barcelona 2008-ban eladta az AC Milannak, ahol már nem tudott a régi formájában játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik