Románia: ősi ellenfelét drámai módon legyőzve bajnok a CFR

Vágólapra másolva!
2012.05.18. 23:02
null
Ricardo Cadú nem először volt kulcsember, Pászkány Árpád tulajdonos jó vásárt csinált vele (Fotó: imago – archív)
Címkék
A CFR 0–2-es állásról 3–2-re legyőzte ősi riválisát, a szintén kolozsvári Universitateát a két csapat péntek késő esti, magas színvonalú presztízsmérkőzésén, és az utolsó forduló eredményétől függetlenül megnyerte a 2011–12-es román labdarúgó-bajnokságot.

 

Az U a második félidő elején Marian Cristescu második találata révén kétgólosra növelte előnyét, de hiába, a CFR – az ellenfelét lekönyöklő Adrian Cristea „segítségével” az 50. perctől emberelőnyben játszva – Gabriel Muresan és a szenegáli Modou Sougou jóvoltából viszonylag gyorsan egyenlített, majd az utolsó percben Ricardo Cadú büntetőjével kiharcolta a győzelmet.

Sikere révén a CFR hárompontos előnyt szerzett egyetlen üldözőképes ellenfele, a Vaslui előtt, és mivel az egymás elleni eredmények összevetése neki kedvez, legrosszabb esetben azonos pontszámmal elhódítja a bajnoki címet.

Mint ismert, a mérkőzést az eredeti időpontban, a 31. fordulóban egyszer már megkísérelték lejátszani, de az első félidőben, a CFR vezető gólja után félbeszakadt a játék, mert a tizenegyesét akkor is értékesítő Cadú és az U kapusa, Mircea Bornescu dulakodni kezdett, majd nézeteltérésükbe többen bekapcsolódtak. Furcsa fintora a sorsnak, hogy az újrajátszott mérkőzést kettejük 90. percbeli párbaja döntötte el.

Romániában 2007 óta nem nyert bajnokságot bukaresti csapat, és ha jövőre sem kerül a fővárosba a bajnoki cím, megismétlődik az 1921 és 1928 között jegyzőkönyvbe kerülő „rekord". A CFR 2008 és 2010 után harmadszor lett román bajnok.

Sorsszerű a CFR újabb bajnoksága
Újra a legnagyobb rivális pályáján nyertünk bajnokságot, egyaránt 11-esből, egyaránt a csapatkapitány góljával, és ugyanazzal az edzővel.

A két kolozsvári csapat főszereplő lesz az utolsó fordulóban is, hiszen egyikük (CFR) a Steaua, másikuk (U) a Vaslui ellenfele lesz – vagyis azzal a két egylettel mérkőznek meg, amelyek versenyben állnak Románia második BL-kvótájáért. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik