Románia: nem kértek a Dinamo szurkolói az új edzőből

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.06.05. 17:27
null
Neagoe tán, maga sem tudja, mi lesz a sorsa... (Fotó: gsp.ro)
Bár úgy tűnt, hogy egyetlen napig sem lehet a Dinamo Bucuresti edzője Eugen Neagoe, a szakember egyelőre marad a klubnál. A bukaresti egylet ultrái megakadályozták az 52 éves, legutóbb a Sepsi OSK-t a felsőházi rájátszásba vezető tréner bemutatkozó sajtótájékoztatóját.

 

Hiába végzett csupán a kilencedik helyen a román élvonalban Mircea Rednic irányításával a Dinamo, a játékosként és edzőként is klublegendának számító tréner továbbra is élvezi a szurkolók bizalmát. A vezetőségét kevésbé, a kevesebb mint nyolc hónap alatt több mint negyven játékost elküldő és igazoló szakembert a hét eleji menesztették, a helylére Neagoét szerződtették.

A kinevezés hírére az ultrák kedd éjjel a klub főrészvényesének, Ionut Negoitának a szállodája előtt tüntettek, ahol több fát is felgyújtottak, majd szerda délután elfoglalták a csapat edzőközpontjának sajtótermét, hogy megakadályozzák Neagoe bemutatását. Negoita már az éjszakai tüntetés után kijelentette, hogy nem enged a szurkolók nyomásának, és be fogja hajtani rajtuk a szállodájánál okoz kárt. Neagoe az első hírek szerint az elmaradt sajtókonferencia után közölte a Dinamo vezetőségével, hogy mégsem fogadja el az állást, de erről kiderült, hogy hamis információ.

Közben Rednic is megszólalt, és kijelentette: hajlandó – immár 12 év alatt negyedszer is – visszatérni, ha Bogdan Balanescu sportigazgató távozik a posztjáról.

Neagoe játékosként tagja volt a Ferencváros 1995-ben magyar bajnok és kupagyőztes csapatának, 22 bajnoki mérkőzésen 7 alkalommal volt eredményes. A Dinamo szurkolói azért sem szeretik, mert a Sepsi edzőjeként az idényben keserű nyilatkozatot tett a fővárosi klubról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik