Románia: Nagyszebenben lett edző Miriuta László

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 19:30
A román élvonal utolsó előtti helyén álló FC Hermannstadt edzője lesz Miriuta László, miután az újonc nagyszebeni klub vezetősége menesztette a csapat eddigi szakvezetőjét, Alexandru Pelici-et. A szezon eddigi 11 bajnoki mérkőzésén csak két-két győzelmet és döntetlent elérő Pelici-et kissé meglepő módon egy jól sikerült meccs (1–1 az Universitatea Craiova otthonában) után küldték el.

Bár hivatalosan még nem jelentették be az új szakvezető nevét, Teodor Birt, a Hermannstadt klubelnöke megerősítette a sajtóhíreket, melyek szerint az egykori magyar válogatott játékos veszi át az együttes irányítását.

„Nem titok, Vasile Miriuta lesz az edzőnk, akivel az utóbbi napokban tárgyaltunk. Megtaláltuk a módját, hogy barátságosan váljunk el Alexandru Pelici-től, akinek köszönjük a csapatnál végzett munkáját” – nyilatkozta a szebeni sportvezető. Az alig három éve alapított együttest tavasszal a Liga 1-be és óriási meglepetésre a Román Kupa döntőjébe juttató Pelici korábban úgy nyilatkozott: négy forduló óta tudja, kire akarják lecserélni. A 44 éves tréner a hírek szerint máris kapott új állást, és a Liga 2-ben szereplő temesvári Ripensia szakvezetőjeként folytatja.

Az 50 esztendős Miriutának a Hermannstadt lesz a hatodik romániai klubja edzőként, korábban a Ceahlaul Piatra Neamt, a kolozsvári CFR (két alkalommal), a marosvásárhelyi ASA, a Concordia Chiajna és a Dinamo trénere is volt, emellett az ETO FC Győrt és a német Energie Cottbust is irányította. Eddigi legjobb eredménye a CFR-rel 2017-ben elért negyedik hely. A bukarestiektől májusban menesztették, miután a gárda nem került be a felsőházi rájátszásba, azóta televíziós szakértőként dolgozott.

A nagyszebeni klubbal egyéves szerződést kötött, amelyben célként az élvonalban maradást jelölték meg. A 8 pontos Hermannstadt jelenleg a 13. helyen áll a 14 csapatos román élvonalban, hárommal lemaradva az osztályozós pozíciót elfoglaló Dinamo és néggyel az utolsó biztos bennmaradást érő helyet elfoglaló Botosani mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik