Románia: Miriuta László a Szuperkupa-győztes edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.08. 22:41
null
Miriuta László újabb izgalmas kihívást vállalt el (Fotó: Szabó Miklós)
Miriuta László a román Digisportnak elárulta, hogy megegyezett a marosvásárhelyi labdarúgócsapattal (Targu Mures), így azt követően, hogy az együttes szerda este még Dan Petrescuval a kispadon megnyerte a Steaua elleni Szuperkupa-mérkőzést, hivatalosnak tekinthető, hogy átveszi az irányítást.

 

„A Rapidtól is volt ajánlatunk, találkoztam is Mister Moraruval [Valerii Moraru, a Rapid többségi tulajdonosa] és tárgyaltunk, de végül úgy határoztam, hogy Marosvásárhelyre jövök dolgozni” – mondta Miriuta a döntésről.

Dan Petrescu az 1–0-ra megnyert Steaua elleni Szuperkupa-meccset megelőző keddi sajtótájékoztatón megerősítette távozását – Kínában vállal munkát –, azt követően, hogy kiderült, a bajnoki ezüstérmes klub komoly gazdasági nehézségekkel találta szembe magát.

A román korrupcióellenes ügyosztály azután vizsgálódik, hogy a klubot a helyi polgármesteri hivatal valóban közpénzből és illegálisan finanszírozta-e. Márciusban az ügyben már kihallgatták a marosvásárhelyi polgármestert, Dorin Floreát, valamint az alpolgármestert, Claudio Maiort, és az ügyészek visszaélésekre gyanakszanak. A számlák zárolását emiatt rendelték el. A problémák miatt várhatóan több kulcsjátékos elhagyja a klubot.

„Attól függően, hogy mennyi pénzük van és lesz, egyelőre a havi összeg negyven százalékát fizetjük ki, legalábbis addig, amíg feloldják a számlánkat vagy egyéb forrásból pénzt szerzünk. Ha lesz megértés és türelem a futballisták részéről, akkor még tudunk erős csapatot kialakítani” – idézi a kronika.ro Bogdan Mara ügyvezető keddi nyilatkozatát.

Miriuta az elmúlt szezon során előbb a gazdaságilag nehéz helyzetbe kerülő kolozsvári CFR-t, majd a csődbe jutott Győri ETO-t irányította.

A szerdai Szuperkupa-összecsapást Mircea Axente góljával nyerte meg a Steauát egy éven belül harmadszor legyőző marosvásárhelyi együttes. Ez a klub történetének első trófeája.

A bajnokság első fordulójában vasárnap a Dinamo látogat Marosvásárhelyre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik