nemzetisport.hu 2019.09.10 17:37 Frissítve: 2019.09.10 17:44

Románia: Én magyar vagyok. Mi a mi vétkünk? – Bölöni

Bölöni László, a belga Royal Antwerp labdarúgócsapatának marosvásárhelyi születésű vezetőedzője elmondta véleményét az elmúlt hetekben tapasztalt magyarellenes incidensekről.

 

Mint ismert, a román ultrák a spanyolok elleni Eb-selejtezőn először fütyültek a mérkőzés előtti gyászszünet közben – amit a korábbi spanyol szövetségi kapitány, Luis Enrique elhunyt kislánya miatt tartottak –, később pedig magyarellenes rigmusokat énekeltek.

Nem javult a helyzet a vasárnapi, Málta elleni selejtezőn sem, amelyen a gsp.ro szerint a magyarokat gyalázó román ultrákat már a szövetség sajtósa, Gabriel Berceanu próbálta csitítani a hangosbemondón keresztül, hozzátéve, nem kellene megkockáztatni, hogy a válogatott zárt kapuk mögött játssza a norvégok és a svédek elleni igen fontos találkozóját.

A történtek kapcsán az adevarul.ro megkérdezte Bölöni Lászlót, a marosvásárhelyi születésű, 102-szeres korábbi román válogatott játékost, aki jelenleg a belga Royal Antwerpet irányítja. A 66 esztendős szakember elmondta, sajnálatosnak tartja a román szurkolók viselkedését.

„Az a fájdalmas valóság, hogy Romániában milliók gondolkoznak a magyarokat gyalázó román ultrákhoz hasonló módon, és ezt eltűri a környezetük” idézi a maszol.ro Bölöni Adevarulnak adott nyilatkozatát.

„Én magyar vagyok. Visszakérdeznék: mi a mi vétkünk?” – mondta el a tréner, aki elárulta, hogy legjobb barátja is román. – Mi lenne, ha ez a barátom is elkezdené skandálni egy meccsen, hogy kifelé a magyarokkal az országból? Ez akkora baromság! Nem tudom ésszel felfogni.”

„Amikor ilyesmit tapasztalok, illetve amikor azt látom, hogy a magyarok ellen skandálnak a Spanyolország és Málta elleni mérkőzésen, megértem, hogy miért tartanak minket Európa cigányainak. Hangsúlyozom, semmi bajom a cigányokkal, tudja, hogy mit akartam ezzel mondani. Drámainak tartom, hogy Romániába milliók viselkednek így. És ezt a környezetük eltűri. Ez a szomorú valóság.”

2020.06.01 06:47:30

Minden más foci SZALAY ATTILA (KÉPES SPORT)

Súlyos tízmilliós zuhanások Eden Hazard-tól Neymaron át Lionel Messiig.

2020.06.01 09:27:11

Minden más foci nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok a Menekülés a győzelembe című film miatt utazott Magyarországra.

2020.05.31 17:08:50

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Szabó Zoltán legénysége idénybeli tizenötödik győzelmét szerezte meg, ezúttal Zentán verte a Javort.

2020.05.30 10:24:13

Minden más foci ILKU MIKLÓS

NSOktatás, 3. rész. Labdabirtoklás, védések, várható gólok – ha a számok mögé nézünk, sok mindent megtudhatunk.

2020.05.24 15:29:05

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

A varázslatos brazilokkal, az ugyancsak minőségi olasz, (nyugat)német és angol válogatottal.