Románia: az ötödik erdélyi rangadón is kolozsvári siker

Vágólapra másolva!
2019.04.20. 22:29
null
Ismét a CFR nyerte az erdélyi rangadót (Fotó: Twitter)
A szezon ötödik erdélyi rangadója is kolozsvári sikerrel zárult Romániában, a listavezető CFR kevesebb mint két hónap alatt immár negyedszer nyert a Sepsi OSK ellen.

 

A szombat esti szentgyörgyi találkozó elsősorban a góllóvőlistát vezető kolozsvári csatár, George Tucudean és a hazai kapus, Fejér Béla párharcáról szólt – utóbbi bravúrjainak sorozata ellenére a válogatott csatár döntötte el a meccset.

Amíg a hazaiaknál öt alapember (Viera, Sato, Rus, Vasvari, Szimonovszki) is sérült, Bryan Nouvier pedig a kölcsönszerződése miatt nem léphetett pályára a CFR ellen, addig a kolozsváriaknál felépült a másfél hónapot kihagyó Tucudean, így a vendégek hiányzók nélkül várták a mérkőzést. Lang Ádám ezúttal sem kapott szerepet Dan Petrescu edző terveiben, és még a tartalékok közé sem került be.

A paprikás hangulatú, sok összerúgással tarkított első félidőt a kolozsváriak uralták, folyamatos rohamokkal cáfolva a rájuk aggatott „focigyilkos” jelzőt. Omrani lapos lövése és Tucudean erőtlen ollózása után Fejér el tudta csípni a labdát, a 24. percben azonban már esélye sem volt a Sepsi kapusának: a hazai térfélen labdát szerző CFR megindult a jobb szélen, Manea középre adott, a teljesen szabadon hagyott Tucudean pedig 11 méterről, becsúszva a jobb felső sarokba lőtt. A Sepsi csak a 40. perc után jött ki a szorításból, de a Rudolra kijátszó akció végén a lengyel védő közelről fölé vágta a labdát. A másik oldalon Culio 20 méterről célozta meg a jobb felsőt, ám Fejér látványos mozdulattal a lécre tolta a labdát.

A második félidő még töredezettebb focit hozott, a CFR előnye tudatában visszaállt saját térfelére és várta a Sepsi támadásait. A szentgyörgyiek pedig mentek előre, de rést nem nagyon találtak a kolozsvári védőfalon, Tandia balról alig fölé tekert lövése volt az egyetlen tudatos akcióból született helyzetük. Flores beadása után Culio térdéról pattant alig fölé a labda, a CFR pedig vette a jelzést, és elkezdett támadni az újabb gólért. Tucudean azonban hiába próbálkozott három perc alatt négyszer is, többé nem tudott kifogni Fejéren, aki Omrani ravasz lövésénél szintén menteni tudott. A végén a Sepsi ugyan minden pontrúgását felívelte a kolozsvári kapu elé, ám Arlauskisnak csak egy gyenge fejes után kellett védenie – a CFR magabiztosan hozta szokásos egygólos sikerét, a szezon során immár tizenharmadszor.

ROMÁNIA, LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
Sepsi OSK–CFR Cluj 0–1

Az állás: 1. CFR 41 pont, 2. FCSB 35, 3. Craiova 33, 4. Viitorul 29, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik