BOROS MIKLÓS 2019.04.20 22:29 Frissítve: 2019.04.20 22:58

Románia: az ötödik erdélyi rangadón is kolozsvári siker

A szezon ötödik erdélyi rangadója is kolozsvári sikerrel zárult Romániában, a listavezető CFR kevesebb mint két hónap alatt immár negyedszer nyert a Sepsi OSK ellen.

Ismét a CFR nyerte az erdélyi rangadót (Fotó: Twitter)

 

A szombat esti szentgyörgyi találkozó elsősorban a góllóvőlistát vezető kolozsvári csatár, George Tucudean és a hazai kapus, Fejér Béla párharcáról szólt – utóbbi bravúrjainak sorozata ellenére a válogatott csatár döntötte el a meccset.  

Amíg a hazaiaknál öt alapember (Viera, Sato, Rus, Vasvari, Szimonovszki) is sérült, Bryan Nouvier pedig a kölcsönszerződése miatt nem léphetett pályára a CFR ellen, addig a kolozsváriaknál felépült a másfél hónapot kihagyó Tucudean, így a vendégek hiányzók nélkül várták a mérkőzést. Lang Ádám ezúttal sem kapott szerepet Dan Petrescu edző terveiben, és még a tartalékok közé sem került be.

A paprikás hangulatú, sok összerúgással tarkított első félidőt a kolozsváriak uralták, folyamatos rohamokkal cáfolva a rájuk aggatott „focigyilkos” jelzőt. Omrani lapos lövése és Tucudean erőtlen ollózása után Fejér el tudta csípni a labdát, a 24. percben azonban már esélye sem volt a Sepsi kapusának: a hazai térfélen labdát szerző CFR megindult a jobb szélen, Manea középre adott, a teljesen szabadon hagyott Tucudean pedig 11 méterről, becsúszva a jobb felső sarokba lőtt. A Sepsi csak a 40. perc után jött ki a szorításból, de a Rudolra kijátszó akció végén a lengyel védő közelről fölé vágta a labdát. A másik oldalon Culio 20 méterről célozta meg a jobb felsőt, ám Fejér látványos mozdulattal a lécre tolta a labdát.

A második félidő még töredezettebb focit hozott, a CFR előnye tudatában visszaállt saját térfelére és várta a Sepsi támadásait. A szentgyörgyiek pedig mentek előre, de rést nem nagyon találtak a kolozsvári védőfalon, Tandia balról alig fölé tekert lövése volt az egyetlen tudatos akcióból született helyzetük. Flores beadása után Culio térdéról pattant alig fölé a labda, a CFR pedig vette a jelzést, és elkezdett támadni az újabb gólért. Tucudean azonban hiába próbálkozott három perc alatt négyszer is, többé nem tudott kifogni Fejéren, aki Omrani ravasz lövésénél szintén menteni tudott.  A végén a Sepsi ugyan minden pontrúgását felívelte a kolozsvári kapu elé, ám Arlauskisnak csak egy gyenge fejes után kellett védenie – a CFR magabiztosan hozta szokásos egygólos sikerét, a szezon során immár tizenharmadszor. 

ROMÁNIA, LIGA 1
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
Sepsi OSK–CFR Cluj 0–1

Az állás: 1. CFR 41 pont, 2. FCSB 35, 3. Craiova 33, 4. Viitorul 29, 5. Astra 24, 6. Sepsi 20

2020.06.01 06:47:30

Minden más foci SZALAY ATTILA (KÉPES SPORT)

Súlyos tízmilliós zuhanások Eden Hazard-tól Neymaron át Lionel Messiig.

2020.06.01 09:27:11

Minden más foci nemzetisport.hu

A háromszoros világbajnok a Menekülés a győzelembe című film miatt utazott Magyarországra.

2020.05.31 17:08:50

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Szabó Zoltán legénysége idénybeli tizenötödik győzelmét szerezte meg, ezúttal Zentán verte a Javort.

2020.05.30 10:24:13

Minden más foci ILKU MIKLÓS

NSOktatás, 3. rész. Labdabirtoklás, védések, várható gólok – ha a számok mögé nézünk, sok mindent megtudhatunk.

2020.05.24 15:29:05

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

A varázslatos brazilokkal, az ugyancsak minőségi olasz, (nyugat)német és angol válogatottal.