Románia: a szezonban először nyert idegenben a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 19:19
null
A 2018–2019-es idényben első idegenbeli győzelmét aratta a Sepsi (Fotó: Facebook/osksepsi)
Türelmes játékkal és francia légiósainak góljaival szerezte meg első idegenbeli győzelmét a román élvonalban a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely ezzel pontszámban beérte az éllovas FCSB-t.


Prosser Dániel ezúttal is csak tartalék volt és nem lépett pályára a Concordia Chiajna műfüves pályáján játszott péntek délutáni találkozón, amelynek első félidejében két óvatos csapat játszott unalmas, statikus, és a kapukra szinte teljesen veszélytelen futballt. A hazaiak még a kaput sem tudták eltalálni, de a túloldalon is csupán egy éles szögből leadott lövés adott munkát Costache kapusnak.

Szünet után a Sepsi OSK pörgette fel a meccs iramát, ám ezáltal a Concordia játékosai is gyorsabban át tudták játszani a középpályát. A tizenhatosra beküldött labdákat azonban mindig hárítani tudta a csapatkapitány Viera vezényelte vendégvédelem, így a Chiajna futballistái csak távolról lődözgethettek.

Ezek közül mindössze egy ment kapura, a 75. percben Gorobsov bombáját ütötte szögletre Niczuly Roland – az egész találkozón ez volt az egyetlen eset, amikor védenie keltett. A hazai sarokrúgásból pedig Sepsi-gól született: az ellentámadásnál Fülöp István indította Birahima Tandiát, az addig nem sok vizet zavaró francia támadó lövése után pedig a labda felpörgött a becsúszó hazai védő lábán, és a kapus fölött a hálóba hullott.

A kapott gól teljesen megtörte a táblázat utolsó előtti helyén álló Chiajnát, az utolsó negyedóra már az addig kivárásra játszó Sepsi OSK-ról szólt. Fülöp sorfalon megpattanó szabadrúgása alig ment mellé, majd ugyanő passzolt a védők közül kilépő Bryan Nouvier elé, aki a tizenegyespontról külsővel tette be a labdát a jobb alsó sarokba. A ráadáspercekben Tandia ugyanonnan lőtt ugyanoda, bár ő jóval szerencsésebb labdát kapott a védők között csetlő-botló Draghici-tól.

LIGA 1, 8. FORDULÓ
Concordia Chiajna–Sepsi OSK 0–3
(Tandia 75., 91., Nouvier 82.)
Az élmezőny: 1. FCSB 14 pont (19–8), 2. Sepsi 14 (9–4), 3. CFR 12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik