Román Kupa: Prosser volt a hős, először a 8 között a Sepsi

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 18:23
Több gólt szerzett Mioveni-ben a Sepsi OSK csapata a Román Kupa nyolcaddöntőjében, mint ahány szurkolója elkísérte a sepsiszentgyörgyi együttest a Kárpátokon túli kisvárosba.

A „Mindenhol ott vagyunk” feliratot kifeszítő négy székely drukker ugyanis könnyed örömfocit láthatott kedvencei részéről, annak ellenére, hogy Eugen Neagoe edző gyakorlatilag a második sorát küldte pályára, a Sepsi alapemberei közül csak Vasvari, Nouvier és Szimonovszki kezdett. Bekerült viszont a csapatba Prosser Dániel, és a Puskás Akadémiától kölcsönvett szélső már a 4. percben megszerezte a vezetést, amikor 17 méteres szabadrúgásból, a felugró sorfal alatt, laposan lőtte a hálóba a labdát. Sepsi alapemberei közül csak Vasvari, Nouvier és Szimonovszki kezdett. Bekerült viszont a csapatba Prosser Dániel, és a Puskás Akadémiától kölcsönvett szélső már a 4. percben megszerezte a vezetést, amikor 17 méteres szabadrúgásból, a felugró sorfal alatt, laposan lőtte a hálóba a labdát.

Prosser Dániel gólja

A magyar légiós ezt követően előkészítőként lett a meccset és a továbbjutást már az első félórában végképp eldöntő csapata vezére: előbb Stefan elé fejelte a labdát, aki egy lépésről helyezett az üres kapuba, majd egy távoli lövését csak kiütni tudta a hazai kapus, és a résen levő Szimonovszki is betalált. Nouvier bombájával a szentgyörgyi gólok száma már a szünet előtt kiegyenlítette a szurkolókét.

A második félidőben kényelmesen focizgató Sepsi OSK utolsó találatát két korábbi NB I-es futballista hozta össze: Prosser ívelt jobbról a kapu elé, és a tavaly még Balmazújvárosban játszó védő, Adrian Rus a hosszú oldalon, a kapufa közeléből tolta a hálóba a labdát. Ötgólos győzelmével a szentgyörgyi együttes először jutott a legjobb nyolc közé a Román Kupában.

Prosserhez hasonlóan Lang Ádám is végig a pályán volt a CFR csapatában, amely Medgyesen tudott győzni. A Liga 1 éllovasa és az ötödik helyen álló Gaz Metan mérkőzésén a játékosok inkább egymással foglalkoztak, mint a labdával, rengeteg kakaskodással és fetrengés tördelte a mérkőzést. A kolozsvári csapat a második félidőben Tucudean kapáslövésével szerezte meg a mérkőzés egyetlen gólját, de az előny megőrzéséhez az is kellett, hogy az utolsó negyedórában a balhátvéd Camora kétszer is a gólvonalon mentsen. Bár két piros lapot is kaptak, a medgyesiek 11 emberrel játszották végig a találkozót: a 33. percben a cserekapus Plescát a kispadról állította ki a játékvezető, a csapatkapitány Fofanát pedig közvetlenül a lefújás után.

Az alsóbb ligás csapatok közül a másodosztályú kolozsvári Universitatea állt a legközelebb a továbbjutáshoz, miután az első nyolc percben három gólos előnyre tett szert az Astra ellen. A vendégek azonban egy büntetővel és egy öngóllal hamar visszajöttek a meccsbe, a második félidőben pedig hosszabbításra mentették a meccset. A 30 perces ráadást pedig Abrudan kiállítása miatt emberelőnyben játszotta a giurgiui együttes, amely egy szöglet után, a korábbi válogatott balhátvéd Sepsi László öngóljával nyerte meg a meccset.

ROMÁN KUPA, NYOLCADDÖNTŐ
CS Mioveni–Sepsi OSK 0–5
(Prosser 4., Stefan 13., Szimonovszki 25., Nouvier 45., Rus 64.)
U Cluj-Astra Giurgiu 3–4 (Abrudan 2., Taub 5., 8., ill. Llullaku 13., 75. – az elsőt 11-esből, Cordos 24. – öngól, Sepsi 99. – öngól)
Gaz Metan–CFR 0–1 (Tucudean 64.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik