Real: R. Carlos álomötösében nincs helye Casillasnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.13. 16:38
null
Beckham és Ronaldo nem maradt ki (Fotó: Reuters)
A La Ligában szereplő Real Madrid brazil legendája, Roberto Carlos a Squawaka kérésére elárulta, melyik az az öt játékos, akinek ott lenne a helye kispályás álomcsapatában. Érdekes, hogy amikor a kapusra terelődött a szó, a 42 éves balhátvéd nem korábbi csapattársát, Iker Casillast említette meg, pedig a „blancóknál” több mint nyolc évet játszottak együtt.

 

Ha kapus, akkor Roberto Carlos az olasz Gianluigi Buffonra, a Juventus játékosára szavaz. Hiába a közös múlt, Carlos számára korábbi csapattársa, Iker Casillas csak a második számú kapus…

A villámléptű brazil biztosan nem hagyná ki a francia Zinédine Zidane-t, aki 2001-ben csatlakozott a Real Madridhoz, és 2006-ban onnan vonult vissza. Nem maradhat ki minden idők talán legjobb szabadrúgáslövője, az angol David Beckham sem. Roberto Carlos azt mondta, közte és Beckham között állandó rivalizálás folyt, amíg csapattársak voltak, persze mint említette, ennek ellenére is nagyszerűen kijöttek egymással.

A negyedik a portugál Luís Figo, aki 2000-ben épp a rivális Barcelonából igazolt a „blancókhoz”, és öt évig volt csapattársa a világbajnok hátvédnek.

És hogy ki az ötödik? Roberto Carlos álomötöséből természetesen nem maradhatott ki honfitársa, Ronaldo. A két brazil fenomén 2002 és 2007 között játszott egymás oldalán a királyi gárdában, a klubbal több serleget is bezsebeltek, 2002-ben a válogatottal a világbajnokságot is megnyerték.

Robero Carlos álomötöse (Forrás: Squwaka)
Robero Carlos álomötöse (Forrás: Squwaka)

A brazil legenda a „tökéletes futballistát” is összerakta. Az ideális labdarúgó szerinte „úgy céloz, mint Romário, úgy kezeli a labdát, mint Zidane, olyan tehetséggel van megáldva, mint Beckham, olyan gyors, mint Makélélé, olyan okos, mint Redondo és a végtelenségig folytathatnám a sort” – mondta Roberto Carlos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik