Puskás-díj: Messi is a listán – tíz gól, amelyből kikerül a nyertes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 15:45
A FIFA nyilvánosságra hozta azt a tíz gólt, amely közül kikerül 2015 Puskás-díjas találata. A szervezet honlapján többek között Lionel Messi Király-kupa-döntőben lőtt szólógóljára, illetve Alessandro Florenzi Barcelona ellen szerzett BL-találatára is lehet szavazni – ide kattintva. A díjat január 11-én a FIFA-gálán adják át.

A 2014 novembere és 2015 novembere között esett gólokra november 30-ig lehet szavazni, utána a legjobb három új szavazáson vesz részt.

DAVID BALL
Az angol március 29-én az angol harmadosztályú Fleetwood Town Preston North End elleni összecsapásán forgatta meg a védőket, majd emelt a kapuba.



GONZALO CASTRO
Az uruguayi a Real Sociedad színeiben a Deportivo elleni április 12-i spanyol bajnokin idézte fel Marco van Basten 1988-as Eb-döntős gólját.


LIONEL MESSI
A négyszeres aranylabdás az Athletic Bilbao elleni Király-kupa-döntőn indult el a félpályáról, és a jobb oldalon végrehajtott pazar szólóját követően betalált.


ALESSANDRO FLORENZI
Az olasz a Roma–Barcelona BL-meccsen vette észre, hogy Marc-André ter Stegen kint áll a kapujából, és precízen átemelte a kapust.


WENDELL LIRA
A brazil márciusban a Goianésia játékosaként az Atlético GO ellen szerezte művészi találatát Goiás állam bajnokságában.


CARLI LLOYD
Az amerikai a női vb legszebb góljával került a tízes listára, Japán ellen talált be a félpályáról.


PHILIPPE MEXES
A francia a milánói derbin egy szöglet után kapásból talált be az Inter kapujába július 25-én felkészülési mérkőzésen.


CARLOS TÉVEZ
Ez tavaly novemberi emlék, az argentin még a Juventus játékosaként lódult meg a Parma elleni bajnokin, és lőtt szép gólt.


MARCEL NDJENG
A kameruni a Paderborn július 13-i, Bolton elleni felkészülési mérkőzésén tett tanúbizonyságot remek helyzetfelismerő képességéről.


ESTEBAN RAMÍREZ
A Costa Rica-i bajnokság tavaly novemberi Herediano–Deportivo Saprissa összecsapásán bűvölte a labdát a hazaiak játékosa, majd a bal felsőbe bombázott.




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik