nemzetisport.hu 2015.11.06 15:45 Frissítve: 2015.11.07 09:58

Puskás-díj: Messi is a listán – tíz gól, amelyből kikerül a nyertes

A FIFA nyilvánosságra hozta azt a tíz gólt, amely közül kikerül 2015 Puskás-díjas találata. A szervezet honlapján többek között Lionel Messi Király-kupa-döntőben lőtt szólógóljára, illetve Alessandro Florenzi Barcelona ellen szerzett BL-találatára is lehet szavazni – ide kattintva. A díjat január 11-én a FIFA-gálán adják át.

A 2014 novembere és 2015 novembere között esett gólokra november 30-ig lehet szavazni, utána a legjobb három új szavazáson vesz részt.

DAVID BALL
Az angol március 29-én az angol harmadosztályú Fleetwood Town Preston North End elleni összecsapásán forgatta meg a védőket, majd emelt a kapuba.


GONZALO CASTRO
Az uruguayi a Real Sociedad színeiben a Deportivo elleni április 12-i spanyol bajnokin idézte fel Marco van Basten 1988-as Eb-döntős gólját.


LIONEL MESSI
A négyszeres aranylabdás az Athletic Bilbao elleni Király-kupa-döntőn indult el a félpályáról, és a jobb oldalon végrehajtott pazar szólóját követően betalált.


ALESSANDRO FLORENZI
Az olasz a Roma–Barcelona BL-meccsen vette észre, hogy Marc-André ter Stegen kint áll a kapujából, és precízen átemelte a kapust.


WENDELL LIRA
A brazil márciusban a Goianésia játékosaként az Atlético GO ellen szerezte művészi találatát Goiás állam bajnokságában.


CARLI LLOYD
Az amerikai a női vb legszebb góljával került a tízes listára, Japán ellen talált be a félpályáról.


PHILIPPE MEXES
A francia a milánói derbin egy szöglet után kapásból talált be az Inter kapujába július 25-én felkészülési mérkőzésen.


CARLOS TÉVEZ
Ez tavaly novemberi emlék, az argentin még a Juventus játékosaként lódult meg a Parma elleni bajnokin, és lőtt szép gólt.

MARCEL NDJENG
A kameruni a Paderborn július 13-i, Bolton elleni felkészülési mérkőzésén tett tanúbizonyságot remek helyzetfelismerő képességéről.


ESTEBAN RAMÍREZ
A Costa Rica-i bajnokság tavaly novemberi Herediano–Deportivo Saprissa összecsapásán bűvölte a labdát a hazaiak játékosa, majd a bal felsőbe bombázott.
2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.

2020.02.12 20:28:22

Minden más foci THURY GÁBOR

ALAPVONAL. Megette a fene, ha egy-egy labdarúgó vagy edző szeme előtt a pénz, nem pedig a dicsőség lebeg.

2020.02.10 21:37:07

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Jobban örülnék, ha lenne több bátorság kiállni a nemzeti futball ügye mellett, s ha a változások, gyarapodások mértékét nemcsak eurómilliókban, hanem a pályákon felbukkanó aranylábakban határoznák meg.

2020.02.09 21:41:13

Minden más foci SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Maradjanak a kispadon, amennyiben erre lehetőségük van.