Puskás-díj: „a román győztes” – bukaresti reakció

Vágólapra másolva!
2019.09.25. 09:03
Bár a román sajtó többsége egyszerűen csak Romániában született futballistaként méltatta Zsóri Dánielt, a Puskás-díj nyertesét, volt olyan lap is, amely egyenesen román győztesről beszélt a milánói FIFA-gála után.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportnapilapról van szó, amely egyedüliként részletesen is bemutatta a Nagyváradon született és az Arad megyei Simonyifalván felnőtt játékos pályafutását, sőt nyilatkozataiból is idézett.

A román válogatottba az októberi Eb-selejtezős meccsekre ismét behívott Adrian Rus ügye óta látszik, hogy a román futball véleményformálói tartanak a kettős állampolgársággal büszkélkedő erdélyi labdarúgók „elvesztésétől”, jóllehet az igazolt játékosként csak Magyarországon (Békéscsabán, Debrecenben és Fehérváron) szereplő Zsóri Dániel esete jóval egyszerűbbnek tűnik.

„Ha választanom kell, nem haboznék: Magyarország. Ha csak Románia hívna, elgondolkodnék, de lehet, hogy nemet mondanék” idézi a Gazeta Sporturilor a Puskás-díj büszke tulajdonosát.

LAPSZEMLE

MARCA (spanyol): A magyar Zsóri Dániel nyerte meg a Puskás-díjat, a legszebb gólok rangsorában Lionel Messit és Juan Fernando Quinterót előzte meg a szavazáson – számolt be tárgyilagosan a spanyol sportnapilap.

CORRIERE DELLO SPORT (olasz): Habár az olasz sportnapilap Szorinak írja Zsóri Dániel vezetéknevét, elismerőn ír a fiatal magyar csatár góljáról, amely megérdemli a Puskás-díjat.

THE GUARDIAN (angol): A Puskás-díj győzteséről röviden ennyit ír: Zsóri Dániel, a magyar tinédzser akrobatikus mozdulattal szerzett győztes gólt a Debrecen játékosaként a Ferencváros elleni mérkőzés hajrájában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik