Puskás-díj: a bizottság döntött, már lehet szavazni a 10 legszebb gólra

Vágólapra másolva!
2009.12.03. 21:42
null
A Puskás-díj
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) futballbizottsága kiválasztotta azt a tíz gólt, amelynek szerzői „vetélkednek” az idén alapított Puskás-díjért.

A döntés innentől kezdve az olvasók kezében van, akik a FIFA honlapján szavazhatnak (ide kattintva ön is leadhatja voksát) az általuk legszebbnek vélt találatra. (Alább leadhatja szavazatát a Nemzeti Sport Online-on is, de az természetesen nem számít bele a Puskás-díjért folyó versenybe.)

A díjkiosztóra december 21-én, a szervezet zürichi gáláján kerül sor, a legszebb gól szerzője pedig megkapja a trófeát, amelyet október 20-án, a világon először a Nemzeti Sport Online-on tekinthettek meg a futball kedvelői.

Mint ismeretes, Joseph Blatter elnök októberben Felcsúton írta alá azt a szerződést, amelynek értelmében az előző szezon legszebb gólját elérő futballistát illeti a Puskás Ferencről elnevezett díj. A szerte a világból beérkező ajánlások után a FIFA apparátusa a szervezet futballbizottságának továbbította az általa legszebbnek vélt harminc találatot.

Itt pedig már igazi legendák kezébe került a döntés, hiszen a Franz Beckenbauer elnök vezette 29 fős bizottságnak olyan tagjai vannak, mint Dragan Sztojkovics, Roger Milla, Abedi Pelé, Hugo Sánchez, George Weah, Zbigniew Boniek, Ali Daei, Sir Bobby Charlton, Eusébio vagy éppen a brazil „futballkirály", Pelé. Ők szűkítették a listát tízesre.

SZAVAZÁS

Ki lőtte az év legszebb gólját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

A FIFA PUSKÁS-DÍJ JELÖLTJEI
 
EMMANUEL ADEBAYOR, VILLARREAL–ARSENAL 1–1




ELIRAN ATAR, BNEI YEHODA–MACCABI NETANYA 1–1





MICHAEL ESSIEN, CHELSEA–BARCELONA 1–1




GRAFITE, WOLFSBURG–BAYERN MÜNCHEN 5–1




ANDRÉS INIESTA, CHELSEA–BARCELONA 1–1




LUIS ANGEL LANDIN, MORELIA–CRUZ AZUL 1–1




KATLEGO MPHELA, SPANYOLORSZÁG–DÉL-AFRIKA 3–2




NILMAR, CORINTHIANS–INTERNACIONAL 0–1




CRISTIANO RONALDO, PORTO–MANCHESTER UNITED 0–1




FERNANDO TORRES, LIVERPOOL–BLACKBURN 4–0




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik