PSG: Tuchel másik jelöltje nemet mondott, csak Lőw maradt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 09:56
null
A francia sajtó szerint jó esély van arra, hogy Lőw Zsolt lesz Thomas Tuchel segítője a PSG-nél (Fotó: archív)
Korábban beszámoltunk róla, hogy Lőw Zsolt mellett sajtóhírek szerint a német Peter Zeidler is esélyes volt arra, hogy az új vezetőedző, Thomas Tuchel segítője legyen a francia bajnok PSG-nél. A másodosztályú Sochaux-t irányító szakember klubjánál le is mondott posztjáról, de nem a párizsiakhoz írt alá.

 

Több francia forrás is arról számolt be szerdán, hogy Peter Zeidler nemet mondott arra a lehetőségre, hogy Thomas Tuchel segítője legyen a PSG-nél. A Sochaux-tól távozó, korábban Lőw Zsolthoz hasonlóan a Red Bull Salzburgnál és fiókcsapatánál, a Lieferingnél is dolgozó 55 éves tréner ugyanis hároméves szerződést kötött a svájci élvonalban szereplő St. Gallennel.

A francia Foot Sur 7 azt írja, hogy ezzel Lőw Zsolt maradt az egyetlen jelöltje a PSG új vezetőedzőjének, Tuchelnek a másodedzői posztra.

Ugyanakkor azt is írják, hogy Lőw Zsolt kvázi szabadon igazolható, miután Ralph Hasenhüttl szerződést bontott az RB Leipziggel, de értesüléseink szerint ez nem helytálló, mert a magyar szakember megállapodása továbbra is érvényben van Lipcsében.

Ráadásul úgy fogalmaznak, hogy „Thomas Tuchel számára ez tökéletes lehetőség, hogy meggyőzze honfitársát, kövesse őt a francia fővárosba”. Tehát Lőw Zsoltot is németnek hiszik (talán éppen a német szövetségi kapitány, Joachim Löw nevéből kiindulva).

Azt azonban egyelőre nem tudni, a franciáknak lesz-e módjuk személyesen is megismerni a magyar szakembert.

„Hallottam a találgatásokról, de továbbra sem döntöttem a jövőmről. Vannak különböző lehetőségek, amelyek közül igyekszem kiválasztani a számomra legjobbat. Még semmi sem dőlt el, és a hétvégéig valószínűleg nem is határozok a folytatásról” – nyilatkozta az ügyben a Nemzeti Sportnak Lőw Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik