K. Zs. 2020.01.22 14:37 Frissítve: 2020.01.22 15:10

PSG: Távozni akar! – akcióba lendült a Cavani család

A spanyol média Edinson Cavani édesapját és édesanyját is megszólaltatta a napokban, és mind a ketten arról beszéltek, hogy a fiuk helye már a télen az Atlético Madridban lenne. Mint ismert, a szaksajtóban hetek óta téma a PSG uruguayi labdarúgójának várható Spanyolországba igazolása.

Thomas Tuchel PSG-edző újabban csak csereként számít Edinson Cavanira (Fotó: AFP)

 

„Nekem tetszik az ötlet, hogy az Atléticóban játsszon, az ország, a csapat, az edző személye egyaránt vonzó – fogalmazott Luis Cavani a spanyol El Chiringuito TV-nek, új fejezetet nyitva a fia várható távozásáról hetek óta íródó történetben. – Ha Párizsban marad, akkor is csak júniusig lesz ott. Cholo (Diego Simeone, az Atlético edzője – a szerk.) legszívesebben már most maga mellett tudná. A párizsi edző azt mondta, hogy szüksége van rá a Bajnokok Ligájában. Érzékeny téma ez, és szerintem igazából arról van szó, hogy (Tuchel) még véletlenül sem szeretné az ellenfél csapatában látni Edinsont, ha netán összekerülnének az Atléticóval.”

Luis Cavani szerint angol, német, sőt amerikai csapatok is szívesen látnák a nyáron mindenképpen szabaddá váló fiát, de ha az ember szóban már elígérkezett valahová, akkor azt illik tiszteletben tartani, szóval:

„Ha az Atlético még nyáron is várja, szerintem oda fog igazolni. Fontos lenne, hogy minél többet játsszon, de Párizsban újabban nem bánnak vele tisztességesen, csak perceket kap” – folytatta az apa.

Az AS spanyol sportlapban Edinson Cavani édesanyja, Berta Gómez fejtette ki véleményét:

„Kissé bonyolult a helyzet, de az biztos, hogy az Atléticóban akar játszani. Ha most nem jön össze, akkor majd összejön a nyáron. Csodálatos lenne, már évek óta próbáljuk rábírni erre a lépésre, de a döntés nem az ő kezében van, hanem a PSG és az Atlético vezetőiében” – mondta az anya, cáfolván ugyanakkor azokat a pletykákat, amelyek szerint fia zsarolásképp megtagadta a pályára lépést Párizsban.

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...