nemzetisport.hu 2017.09.19 10:15 Frissítve: 2017.09.21 16:13

PSG: szét kellett választani Cavanit és Neymart az öltözőben – sajtóhír

Francia lapértesülés szerint összetűzésbe keveredett Edinson Cavani és Neymar, a Paris Saint-Germain két sztárja a csapat vasárnapi, Olympique Lyon elleni Ligue 1-mérkőzése után.

 

Mint ismert, a párizsi találkozón – amelyet a PSG 2–0-ra megnyert – Edinson Cavani nem adta át a lehetőséget Neymarnak egy tizenegyesnél, majd az uruguayi támadó kihagyta azt. Előtte pedig egy szabadrúgásnál Daniel Alves nem adta oda a labdát Cavaninak, hanem Neymar kezébe nyomta.

A L'Équipe keddi címlapja „Az összecsapás” címmel jelent meg, a képen természetesen Cavanival és Neymarral. A francia lap úgy tudja, a Lyon elleni győztes meccs után Cavani az öltözőben nehezményezte Neymar viselkedését a büntetőnél, míg a brazil támadó indulatosan reagált Cavani szavaira. Állítólag társaik, főként Thiago Silva és Marquinhos választotta szét a feleket.


A sportnapilap megjegyzi, nem mindegy, hány góllal zárnak a PSG sztárjai. Cavani – aki 35 találattal a góllövőlista élén végzett a Ligue 1 legutóbbi kiírásában – szerződése szerint ugyanis csaknem egymillió eurót kap, ha gólkirályi címet szerez a bajnokságban. Annak idején Zlatan Ibrahimovicnak is hasonló bónusz szerepelt a megállapodásában, a svéd csatár minden élvonalbeli gólkirályi címéért (összesen háromszor volt a legjobb góllövő) 1.5 millió euróban részesült. Arról nem tudni, Neymar szerződésében szerepel-e ehhez hasonló kitétel.

A mostani szezonban a Ligue 1-ben Cavani eddig hat mérkőzésen hétszer talált be, Neymar pedig öt meccsen négyszer volt eredményes.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.04.20 11:34:36

Minden más foci ILYÉS SZABOLCS (Zaragoza, összefoglaló), KÁNTOR BARNABÁS (tudósítás)

A portugálok az első félidőben eldöntötték a mérkőzést, a második játékrészben meglett a szépítés.

2018.04.19 08:44:32

Minden más foci BORBOLA BENCE

„Georges Leekens helyett talán jobb lett volna fiatalabb, erőtől duzzadó trénert választani.”

2018.04.16 23:33:20

Minden más foci IGLÓI-NAGY ISTVÁN

ALAPVONAL. A szájtapasz különösen kedvelt lett a spanyol futballpályák környékén, mert hát az ibériaiak módfelett közlékenyek, bőbeszédűek, és nem is annyira szemérmesek, de közlendőjük sem mindig nyomdafestéktűrő.

2018.04.14 23:11:52

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Azért nincs még minden veszve. Meg nem erősített hírek szerint az UEFA nem tervezi, hogy a közeli jövőben Kínában vagy Szaúd-Arábiában rendezze a labdarúgó Európa-bajnokságot.

2018.04.13 23:46:02

Minden más foci CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Ami kell a jó meccshez, az erdőszéli pályán is megvan, békességből még kicsivel több is. Ad magára a kék-fehér rendező egyesület, külön programfüzetet nyomott a »Tabulka« szerint kilenc hellyel mögötte, a 11. helyen álló Horovicko elleni meccsre, játékoskeretekkel, edzői nyilatkozatokkal, aktuális hírekkel.