PSG: Neymar elfogadta a kritikát és segítséget kér – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.30. 10:02
null
Neymar és a kisfia, Davi Lucca egy vb utáni interjún (Fotó: AFP)
Érzelmes monológban, a korszellemnek megfelelően egy szponzora logója alatt beszélt Neymar, a PSG brazil labdarúgója arról, hogy megemésztette a világbajnokságon kapott kritikákat, azokat elfogadja és megújul – ám ehhez a drukkerek segítségére is szüksége lesz.

„Úgy látjátok, eltúlzom a dolgokat. És néha tényleg. De az igazság az, hogy a pályán mindent mélyen átélek” – mondta a nem csak a tényleges szabálytalanságok után látványosan szenvedő, ezért nevetség tárgyává váló Neymar. A hirdetést vasárnap több brazil tévécsatorna is leadta.

Hazájában a világbajnokság után nemcsak a fetrengéseiért kritizálták a brazil világklasszist, hanem azért is, mert a belgák elleni, kiesést jelentő vereség után nem nyilatkozott az újságíróknak.

„Amikor interjú nélkül távozom, az nem azért van, mert csak a győzelmekről vagyok hajlandó beszélni. Arról van szó, hogy nem tudok hozzászokni a csalódásokozáshoz. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem beképzeltségből fakad, hanem abból, hogy még nem tanultam meg kezelni a frusztrációt.”

Neymar elismerte, sokszor gyerekesen viselkedik, de ő már csak ilyen. Olyan, mint egy rajongással teli kölyök, aki…

„…néha elbűvöli az egész világot, néha magára haragít mindenkit. Remélem, sikerül sokáig életben tartanom ezt a kisgyermeket, de csak magamban, és nem kint a pályán. Sokan úgy vélik, túl sokszor estem el, de nem erről van szó. Ezek valójában összeomlások. S jobban fájnak, mint akárhány taposás az operált bokámon.”

S mivel egy borotválkozáshoz kapcsolódó márka logója alatt történt a megszólalás, a dramaturgiából nem hiányozhatott a tükör sem.

„Sokáig tartott, hogy megemésszem a kritikákat. Sokáig néztem farkasszemet magammal, egészen addig, amíg egy új embert pillantottam meg a tükörben. Most itt vagyok, kitárom a szívem. Igen, megbotlottam, de csak az tud talpra állni, aki előzőleg a földre került. Megkövezhettek ezután is, de el is dobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpon maradni. Mert ha én állok, egész Brazília mellettem áll.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik