nemzetisport.hu 2018.07.30 10:02 Frissítve: 2018.07.30 10:26

PSG: Neymar elfogadta a kritikát és segítséget kér – videó

Érzelmes monológban, a korszellemnek megfelelően egy szponzora logója alatt beszélt Neymar, a PSG brazil labdarúgója arról, hogy megemésztette a világbajnokságon kapott kritikákat, azokat elfogadja és megújul – ám ehhez a drukkerek segítségére is szüksége lesz.

Neymar és a kisfia, Davi Lucca egy vb utáni interjún (Fotó: AFP)

 

„Úgy látjátok, eltúlzom a dolgokat. És néha tényleg. De az igazság az, hogy a pályán mindent mélyen átélek” – mondta a nem csak a tényleges szabálytalanságok után látványosan szenvedő, ezért nevetség tárgyává váló Neymar. A hirdetést vasárnap több brazil tévécsatorna is leadta.

Hazájában a világbajnokság után nemcsak a fetrengéseiért kritizálták a brazil világklasszist, hanem azért is, mert a belgák elleni, kiesést jelentő vereség után nem nyilatkozott az újságíróknak.

„Amikor interjú nélkül távozom, az nem azért van, mert csak a győzelmekről vagyok hajlandó beszélni. Arról van szó, hogy nem tudok hozzászokni a csalódásokozáshoz. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem beképzeltségből fakad, hanem abból, hogy még nem tanultam meg kezelni a frusztrációt.”

Neymar elismerte, sokszor gyerekesen viselkedik, de ő már csak ilyen. Olyan, mint egy rajongással teli kölyök, aki…

„…néha elbűvöli az egész világot, néha magára haragít mindenkit. Remélem, sikerül sokáig életben tartanom ezt a kisgyermeket, de csak magamban, és nem kint a pályán. Sokan úgy vélik, túl sokszor estem el, de nem erről van szó. Ezek valójában összeomlások. S jobban fájnak, mint akárhány taposás az operált bokámon.”

S mivel egy borotválkozáshoz kapcsolódó márka logója alatt történt a megszólalás, a dramaturgiából nem hiányozhatott a tükör sem.

„Sokáig tartott, hogy megemésszem a kritikákat. Sokáig néztem farkasszemet magammal, egészen addig, amíg egy új embert pillantottam meg a tükörben. Most itt vagyok, kitárom a szívem. Igen, megbotlottam, de csak az tud talpra állni, aki előzőleg a földre került. Megkövezhettek ezután is, de el is dobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpon maradni. Mert ha én állok, egész Brazília mellettem áll.”

2020.10.24 20:00:22

Minden más foci B. O. M., T. D.

Achachbar nagy gólt rúgott, Fülöp I. a másodikban szép löbböléssel tette fel az i-re a pontot.

2020.10.22 09:19:01

Minden más foci L. PAP ISTVÁN

Jézus, a Coca-Cola és ő – szerinte ezt a hármat a világon mindenki ismeri…

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...

2020.10.19 15:29:57

Minden más foci SZABÓ GÁBOR

Az öntörvényű Simonyi Imrét felbosszantotta Göröcs János mellőzése, rémregényt írt volna róla.