nemzetisport.hu 2018.07.30 10:02 Frissítve: 2018.07.30 10:26

PSG: Neymar elfogadta a kritikát és segítséget kér – videó

Érzelmes monológban, a korszellemnek megfelelően egy szponzora logója alatt beszélt Neymar, a PSG brazil labdarúgója arról, hogy megemésztette a világbajnokságon kapott kritikákat, azokat elfogadja és megújul – ám ehhez a drukkerek segítségére is szüksége lesz.

Neymar és a kisfia, Davi Lucca egy vb utáni interjún (Fotó: AFP)

 

„Úgy látjátok, eltúlzom a dolgokat. És néha tényleg. De az igazság az, hogy a pályán mindent mélyen átélek” – mondta a nem csak a tényleges szabálytalanságok után látványosan szenvedő, ezért nevetség tárgyává váló Neymar. A hirdetést vasárnap több brazil tévécsatorna is leadta.

Hazájában a világbajnokság után nemcsak a fetrengéseiért kritizálták a brazil világklasszist, hanem azért is, mert a belgák elleni, kiesést jelentő vereség után nem nyilatkozott az újságíróknak.

„Amikor interjú nélkül távozom, az nem azért van, mert csak a győzelmekről vagyok hajlandó beszélni. Arról van szó, hogy nem tudok hozzászokni a csalódásokozáshoz. Amikor udvariatlannak tűnök, az nem beképzeltségből fakad, hanem abból, hogy még nem tanultam meg kezelni a frusztrációt.”

Neymar elismerte, sokszor gyerekesen viselkedik, de ő már csak ilyen. Olyan, mint egy rajongással teli kölyök, aki…

„…néha elbűvöli az egész világot, néha magára haragít mindenkit. Remélem, sikerül sokáig életben tartanom ezt a kisgyermeket, de csak magamban, és nem kint a pályán. Sokan úgy vélik, túl sokszor estem el, de nem erről van szó. Ezek valójában összeomlások. S jobban fájnak, mint akárhány taposás az operált bokámon.”

S mivel egy borotválkozáshoz kapcsolódó márka logója alatt történt a megszólalás, a dramaturgiából nem hiányozhatott a tükör sem.

„Sokáig tartott, hogy megemésszem a kritikákat. Sokáig néztem farkasszemet magammal, egészen addig, amíg egy új embert pillantottam meg a tükörben. Most itt vagyok, kitárom a szívem. Igen, megbotlottam, de csak az tud talpra állni, aki előzőleg a földre került. Megkövezhettek ezután is, de el is dobhatjátok a köveket, és segíthettek nekem talpon maradni. Mert ha én állok, egész Brazília mellettem áll.”

2020.04.04 20:34:35

Minden más foci K. D.

Most Magyarország legtehetségesebb FIFA-játékosai pótolják a rangadókat!

2020.04.03 08:49:35

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Ami a nagy Cruyffnek nem ment játékosként, összejött edzőként: felépítette a Barca-katedrálist.

2020.04.02 16:57:07

Minden más foci P. K.

Emlékezetes szögletek és egy kis „törióra” – tudja, ki rúgta az első gólt a sarokból, és miért „olimpiai” a neve?

2020.04.01 22:06:12

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

LEGENDÁK LIGÁJA. Ferguson legjobb csapata a szerencsével sem állt hadilábon, a fordítások fordítását mutatta be.

2020.04.02 22:04:09

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

Világszerte alig, csupán Svájcban és Brazíliában okozott nagyobb fennakadást a száz évvel ezelőtti járvány.