K. Zs. 2019.07.21 00:26 Frissítve: 2019.07.21 00:26

PSG: Neymar edzésbe áll, jön velünk Kínába – Tuchel

A Paris Saint-Germain 1–1-es döntetlent játszott a német második ligás Nürnberg vendégeként a két csapat szombati felkészülési mérkőzésén, és a lefújást követően Thomas Tuchel vezetőedző nem kerülhette el a Neymarra vonatkozó kérdéseket.

Thomas Tuchel és Neymar az előző idény egyik mérkőzésén (Fotó: AFP)

 

„Igen, kedden repülőre ül velünk, és július 27-én pályára lép az Inter ellen – válaszolta Thomas Tuchel a Neymar kínai túrán való részvételét firtató kérdésre. – Holnap (vasárnap) elkezdi az edzéseket. A hét elején fizikai teszteken vett részt, úgy véljük, egy hét alatt behozza a lemaradását.”

A L'Équipe francia sportnapilap internetes oldalán szombat este megjelentek szerint a kérdésre, miszerint meg szeretné-e tartani a távozási szándékát nem palástoló brazil futballistát, a német tréner határozott igennel válaszolt.

„Természetesen örülnék, ha maradna, hiszen minden edző szeretné őt a keretében tudni. És ő a mi játékosunk. Amúgy nem idegeskedem, nem vések kőbe terveket, mert tisztában vagyok azzal, hogy az átigazolási időszakban bármi előfordulhat. De ő az én játékosom” – nyomatékosította, egyértelművé téve, hogy nem neki van megoldatlan ügye Neymarral, hanem a klubvezetőségnek.

Mint ismert, a nyári átigazolási piac egyik slágertémája Neymar esetleges visszatérése Barcelonába, ám Leonardo, a PSG sportigazgatója továbbra is állítja: sem a Barcától, sem más klubtól nem kaptak egyetlen konkrét ajánlatot sem a labdarúgóért.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Nürnberg (német)–Paris Saint-Germain (francia) 1–1
(Valentini 71. – 11-esből, ill. Sarabia 43.)

2019.08.21 17:02:50

Minden más foci CSILLAG PÉTER, SZABÓ MIKLÓS (fotó)

Regionális szuperliga létrehozását vetette fel a pozsonyi klubvezér – exkluzív interjú Ivan Kmotríkkal.

2019.08.20 19:49:39

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A közép-kelet-európai klubok pénztermelésének alapvetően két lehetősége kínálkozik: játékosnevelés és -értékesítés, illetve csiszolatlan gyémántok felfedezése és piacképes állapotba hozása.

2019.08.20 19:45:53

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Duplán magyar vonatkozású az idei szavazás.

2019.08.20 16:47:12

Minden más foci ILKU MIKLÓS

A szurkolók lázba jönnek, ha kedvenc csapatuk sarokrúgást végez el. Pedig egyáltalán nem kellene...