PSG: Neymar apja szerint 6-8 hét kihagyás vár a fiára

Vágólapra másolva!
2018.02.28. 07:53
null
Neymarra hat-nyolc hét kényszerpihenő vár (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germainben futballozó Neymar édesapja szerint fia sérülés miatt nagyjából hat-nyolc hétig nem léphet pályára.

„A PSG tisztában van vele, hogy Neymar a következő hetekben nem állhat a rendelkezésére, a felépülése legalább hat hetet vesz igénybe – mondta az ESPN brazíliai részlegének Neymar Sr. Hat-nyolc hétig harcképtelen lesz, függetlenül attól, hogy meg kell-e műteni. Természetesen a Real Madrid ellen sem játszhat, őrültség ennek ellenkezőjét gondolni.”

A 26 éves futballista édesapja hozzátette, jelenleg arra várnak, hogy a brazil válogatott orvosi stábja Párizsban megvizsgálja a támadót. A PSG szakemberei ezt követően döntenek arról, szükség lesz-e operációra. Rodrigo Lasmar, a selecao csapatorvosa kedden elismerte, úton van Párizsba.

Mint ismert, a 26 éves brazil támadónak megsérült a bokaszalagja, valamint megrepedt egy csont a jobb lábfejében.

A brazil Globo Esporte úgy értesült, hogy az Olympique Marseille elleni bajnokin megsérülő Neymart meg kell műteni.

Kedden sajtótájékoztatót tartott a PSG, Unai Emery vezetőedző pedig kategorikusan cáfolta a brazil portál információit.

„A Neymar műtétjéről szóló hírek teljesen hamisak – kezdte Unai Emery.Találkoztam ma az orvossal, aki elmondta a diagnózist, és azt is megbeszéltük, hogy mik a következő lépések. Meglátjuk, hogyan javul az állapota, később hozzuk meg a döntést a szerepeltetésével kapcsolatban. Nyugodtak vagyunk, megvárjuk, hogyan halad a rehabilitáció. Ha felépül a Real Madrid elleni meccsre, az fantasztikus, ha nem, akkor vannak alternatíváink."

A brazil válogatott két felkészülési mérkőzést játszik biztosan a nyári világbajnokság előtt. Március 23-án a vb-házigazda Oroszországgal, egy héttel később a címvédő Németországgal csap össze a selecao.

A PSG jelenleg magabiztosan, 14 pontos előnnyel vezeti a Ligue 1 tabelláját. A Bajnokok Ligájában március 6-án a Real Madridot látja vendégül a nyolcaddöntőben. Az első mérkőzést a címvédő spanyol együttes 3–1-re megnyerte a Santiago Bernabéuban.

NEYMAR SÉRÜLÉSE:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik