PSG: a vezetőség megmondta Tuchelnek, meddig nem játszhat Neymar

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.10.09. 14:21
null
Neymar hiába akart távozni a nyáron a PSG-től, maradt a klub alkalmazásában (Fotó: AFP)
Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzője nyíltan beszélt a Neymar jövőjével kapcsolatos találgatásokról, valamint a szurkolókról. Mint ismert, a brazil szupersztárt a nyáron hírbe hozták a Barcelonával és a Real Madriddal, végül azonban maradt a párizsiaknál – a drukkerek pedig többször kikezdték azóta.

 

Neymar a Ligue 1 5. fordulójában parádés ollózós góllal szerezte meg a három pontot a PSG-nek a Strasbourg ellen, majd tisztázta helyzetét, és az alábbiakat mondta.

„Mindenki tudja, és én is világossá tettem, hogy távozni szeretnék. Részletekbe nem mennék bele, mert az másokra is kihatással lenne. Továbbra is a PSG játékosa vagyok, és szeretnék boldog lenni a pályán. Mindig is világosan elmondtam, hogy semmi bajom a PSG-vel vagy a szurkolókkal. Egyszerűen, ha nem érzi jól magát valaki a munkahelyén, akkor keres egy másik lehetőséget. Ez nem a klub ellen szól, személyes okok állnak a háttérben. Megvannak rá az indokaim, miért akartam elmenni, közöltem is, hogy ez az, amit szeretnék, mindent meg is tettem érte, de sajnos nem engedtek el. Ezen már túl vagyunk, ez az első és utolsó alkalom, hogy beszéltem róla, mostantól csak a PSG-re koncentrálok” mondta Neymar a találkozó után a Marca beszámolója szerint.

A visszatérő Neymart nem meglepő módon ilyen előzmények után nem fogadták túl szívélyesen a párizsi szurkolók, molinón is üzentek neki, és hangos füttyszóval adták a tudtára véleményüket.

Thomas Tuchel vezetőedző a történtek után a beIN Sports televíziós csatornának beszélt először Neymar ügyéről, és annak megoldásáról. A 27 éves brazil támadó szerződése egyébként 2022 nyarán jár le a PSG-nél, amely 222 millió euróért szerződtette őt a Barcelonától két évvel ezelőtt.

„Nem egyszerű a helyzet... A szurkolók kimutatják a véleményüket, és teljesen megértem őket, joguk van ehhez. Büszkék a klubjukra, és nem jó azt hallani egy játékostól hétről hétre, hogy távozni akar. Elmondtam neki is, hogy szembe kell néznünk az igazsággal – mondta Neymarral kapcsolatban a beIN Sportsnak adott exkluzív interjúban Thomas Tuchel. – Tudom, hogy távozni akart, ő is tudja, hogy én elleneztem ezt, mert nem ez a megfelelő döntés, nem jött el ennek az ideje. Edzőként természetesen nem akar senki elveszíteni egy ilyen kaliberű játékost, de tudjuk, hogy ezeket a döntéseket nem mi vagy a futballisták hozzuk meg. Emiatt a közös munkára sincs hatással.”

A német szakember – akinek Lőw Zsolt a segítője – megosztotta a klubvezetők álláspontját is.

„Addig nem léphetett pályára, amíg azt nem mondta, hogy marad. Ez megkönnyítette a dolgom, mert tudtam a többiekre koncentrálni. Nem kellett a vezetőségtől kérdezgetnem, hogy játszhat-e vagy sem, mert egyértelművé tették. Neymar egy nagyon jó srác, még ha ezt nehéz is külső szemlélőként elhinni. Elmondtam neki, hogy én kitartok mellette a végsőkig, ha ő is hajlandó együtt dolgozni velem.”

Neymar visszatérése óta jó formában futballozik, öt bajnokin négy gólt szerzett, így 9 forduló után a címvédő PSG két ponttal vezeti a bajnokságot a Nantes előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik