MTI/NSO 2019.04.22 10:27 Frissítve: 2019.04.22 10:56

PSG: Mbappét érdekli a Real, de még dolga van Párizsban

Kylian Mbappé, a francia bajnok Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója kijelentette: csodálattal követi Zinédine Zidane munkáját a Real Madridnál, ám még nem akar eligazolni Franciaországból.

Kylian Mbappé még maradni szeretne Párizsban (Fotó: AFP)

Közelmúltbeli sajtóértesülések szerint Zinédine Zidane, a spanyol csapathoz március közepén visszatért vezetőedző ragaszkodik hozzá, hogy a klub megszerezze fiatal honfitársát. Mindez állítólag kapóra jönne a PSG-nek, hogy a költségvetése ismét megfeleljen az európai szövetség pénzügyi szabályainak.

Mbappé vasárnap úgy fogalmazott, ő is része a párizsi klub hosszú távú terveinek, és az is szeretne maradni, bár nem tagadta, hogy csodálja Zidane-t.

„Hogy biztos vagyok-e abban, maradok a PSG-nél? Igen! Egy projekt miatt jöttem ide, és még nincs vége. Jó a Realnak, hogy Zizou visszatért, figyelemmel fogom őket követni – de csak nézőként."

A Paris Saint-Germain bajnoki címvédése vasárnap délután a Lille OSC döntetlenjével vált matematikailag is biztossá. Este a fővárosiak Mbappé mesterhármasával 3–1-re legyőzték a Monacót, így a húszéves csatár öt fordulóval az idény vége előtt már harminc gólnál jár. Ennyit legutóbb Jean-Pierre Papin szerzett egy szezon alatt a francia élvonalban, az 1989–1990-es évadban.

Mbappé 2017-ben éppen az AS Monacótól érkezett 180 millió euróért, a szerződése pedig 2022 nyaráig szól Párizsban.

2020.09.28 20:35:31

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Az Ajax negyedháznál is csak a jegyértékesítés elmaradása miatt meccsenként 400-500 ezer euróval kevesebbet könyvelhetett el. Nemhogy a zárt kapuk, de hosszabb távon még ez is fenntarthatatlan.