PSG: Mancini sem jön, Blanc a legújabb jelölt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.21. 07:08
A francia L’Équipe legfrissebb információi szerint a Manchester Citytől menesztett Roberto Mancini is nemet mondott a Paris SG-nek, de a francia bajnok nem adja fel a keresgélést: a legújabb kiszemeltje Laurent Blanc, aki a 2012-es Európa-bajnokságig a francia válogatott szövetségi kapitánya volt, ám azóta nincs állása.

A játékos-pályafutását 2003-ban befejező Blanc a Bordeaux-nál kezdte edzői pályafutását, s miután 2009-ben bajnok lett a Girondins-nel, 2010 júniusában szövetségi kapitány lett, s két évig dolgozott a szövetségnek. 25 mérkőzésen át maradt veretlen a csapat élén, de a kontinensviadal negyeddöntőjében alulmaradt a spanyolokkal szemben.

A 47 éves szakember közel járt ahhoz, hogy a Roma vezetőedzője legyen, de az olaszok a szintén francia Rudi Garciát választották. A PSG már korábban is megkereste Blanc-t, de ő akkor az olasz fővárosban folyó tárgyalásai miatt nem ment bele a részletes beszélgetésbe.

A PSG Carlo Ancelotti Real Madridhoz igazolása miatt megüresedő vezetőedzői posztját eddig Arsene Wenger, Fabio Capello, Michael Laudrup, André Villas-Boas, Guus Hiddink, Rafael Benitez, Frank Rijkaard és Roberto Mancini utasította vissza – utóbbi kettő úgy, hogy nincs munkája.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik