PSG: Ibrahimovic úgy véli, van miért gyönyörködni a góljaiban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 17:21
null
Ibrahimovic: Ez is bent volt (Fotó: Reuters)
Zlatan Ibrahimovic, a Paris Saint-Germain labdarúgója meg van elégedve góljai minőségével, és majd ha visszavonul, szívesen nézegeti őket.

„Abban a különleges helyzetben vagyok, hogy sok kivételes gólt szereztem – mondta Zlatan Ibrahimovic klubja, a PSG televíziós csatornájának. – Van néhány, amelyet a visszavonulásom után szívesen és csodálattal nézek majd vissza. És már magam sem fogom érteni, hogyan sikerülhettek.”

Ibra hozzátette: különleges góljai – például a Bastia ellen a közelmúltban sarokkal szerzett találata – ösztönös mozdulatok eredményei, ezeket nem lehet gyakorolni, viszont ha úgy adódik a játék hevében, nem szabad visszariadni a még nem próbált mozdulatoktól.

„Ettől különböznek a kisebb és a nagyobb csapatok. (Utóbbiakban játszva) az ember a semmiből is képes őrült dolgokat kihozni. Ez a kiszámíthatatlanság az egyik legklasszabb dolog a futballban. S hogy a harcművészetekben szerzett tapasztalataim segítenek-e az akrobatikus megoldásoknál? Talán igen, de nem vagyok biztos benne” – mondta a svéd támadó.

Ibrahimovic a francia bajnokságban 25, a Bajnokok Ligájában 10 gólt szerzett eddig a 2013–2014-es kiírásban – és Laurent Blanc, a PSG vezetőedzője reméli, hogy még nem tette ki a pontot a „mondat” végére.

„Az ilyen futballisták bármikor képesek gólt szerezni – mondta az edző. – Harminckét évesen talán élete legjobb szezonját futja. És remélem, az idény végén már nem lesz indokolt a »talán«. Ez ugyanis azt jelentené, hogy a hátralévő két hónapban lesz a leghatékonyabb…”

A francia tabellát tízpontos előnnyel vezető PSG péntek este a Nice vendége lesz a bajnokságban, majd szerdán az angol Chelsea-t fogadja a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén.

EGY KIS ÍZELÍTŐ: IBRA IDEI GÓLJAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik