nemzetisport.hu 2019.02.17 18:54 Frissítve: 2019.02.18 14:18

PSG: „Hatig bulizik, dohányzik, iszik, és aztán így játszik…”

Egy átlagos sportolónak szigorú szabályok szerint érdemes élnie az életét: a bulizás, alkoholfogyasztás, dohányzás, egészségtelen táplálkozás mind-mind visszavetheti a teljesítményt. A labdarúgóknál sincs ez másképp, a legtöbb futballista igyekszik a maga módján betartani a regulákat – elég csak Cristiano Ronaldóra gondolni, aki kőkemény munkával és egészséges táplálkozásával elérte, hogy még 34 évesen is napjaink egyik legjobbja. És akkor ott vannak az olyanok, mint a PSG játékosa, Marco Verratti…

 

Marco Verratti életmódja nem egészen olyan, mint az átlagsportolóé, a képességei mégis lenyűgözőek (Fotó: AFP)A 26 éves olasz középpályásról a francia futballszakíró, Julien Laurens beszélt a BBC 5 nevű élő rádióműsorban, még a PSG Manchester United elleni BL-győzelme kapcsán.

„Verratti, aki nem volt jó állapotban, nem volt százszázalékos, aki csak egy meccset játszott a múlt hónapban, a múlt héten reggel 6 óráig bulizott Neymar szülinapi partiján, dohányzik, iszik, majdnem minden este eljár valahová. Aztán lerak egy ilyen teljesítményt az asztalra az Old Traffordon – azt gondolom, ez szenzációs!”

„Ha olyan életvitelt folytatna, mint Cristiano Ronaldo, és példát venne a munkamoráljáról, nem tudom, hol tartana már a világklasszis középpályások tekintetében. De a képességei, amiket még ilyen életmód mellett is meg tud mutatni, hihetetlenek.”

BBC 5 Live Sport on Twitter

'He smokes, drinks and parties but Marco Verratti was just sensational' @LaurensJulien wonders what the Italian midfielder could achieve if he only had the work ethic of Cristiano Ronaldo - Follow Final Score: https://t.co/JGGx2LJTlu #UCL https://t.co/hZtlR5JSFB


 

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.