nemzetisport.hu 2019.03.15 16:52 Frissítve: 2019.03.15 16:52

PSG: hatalmas összeget fizettek Mbappéék az októberi késésük miatt

Mint arról októberben beszámoltunk, a francia élvonalbeli bajnokságban szereplő PSG két labdarúgója, Kylian Mbappé és Adrien Rabiot azért késett el a Marseille elleni meccs előtti taktikai értekezletről, mert megnézték az aznap rendezett el Clásicót. Az As most kiderítette, hogy mennyit kellett fizetniük a futballistáknak, akik a Barca–Real miatt nem érkeztek meg időben a meetingre.

 

A spanyol lap úgy tudja, hogy a klub mindkét játékost 180 ezer eurós büntetéssel sújtotta, ami átszámítva nagyjából 57 millió forintnak felel meg. Az összeget a PSG alapítványa részére kellett átutalniuk a futballistáknak.

A Marseille elleni mérkőzést egyébként 2–0-ra megnyerte a párizsi csapat, ám Rabiot-t és Mbappét is csak a kispadra jelölte Thomas Tuchel, a klub német vezetőedzője. Később mégis pályára léptek, és utóbbi egy gólt is jegyzett.

Rabiot-val mellesleg ekkortájt kezdődtek a problémák, hiszen a 23 éves középpályás nyíltan kijelentette, hogy távozni akar. December 5. óta nem lépett pályára a PSG-ben, és az öltözőből is kitiltották.

2020.02.27 22:02:00

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A szurkolói gyanút az táplálja, hogy a szentgyörgyi futballcsapatban négy olyan játékos is szerepel, aki korábban több-kevesebb időt töltött az egyik ellenlábasnál, az FC Botosani-nál.

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.