PSG: forrong az öltöző, az Ibrahimovic-klánt is támadják

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 11:55
null
Laurent Blanc vezetőedző és Edinson Cavani (Fotó: Reuters)
Palotaforradalom van kibontakozóban a Paris Saint-Germainnél: két francia napilap, a L’Équipe és a Le Parisien pénteki száma egyaránt a címlapján foglalkozik a párizsi futballisták elégedetlenségével, amelynek egyik oka Zlatan Ibrahimovic és baráti körének állítólagos kivételezett helyzete.

 

A feszültség gyökerei szerteágazóak, de a két lap következtetése ugyanaz: Laurent Blanc vezetőedző és stábja szembekerült a játékosokkal, a kommunikációs szakadék egyre mélyül.

A kevesebb játéklehetőséghez jutó francia játékosokban egyre erősödik az érzet, hogy Zlatan Ibrahimovic és baráti köre (ide sorolják Van der Wielt, Maxwellt, Thiago Mottát és Verrattit) kivételes bánásmódban részesül.

A pénteki L’Équipe címlapja a párizsi betegségről szól
A pénteki L’Équipe címlapja a párizsi betegségről szól

A futballisták egy része ugyanakkor nem érti, miért erőltette Blanc a csapatkapitány, Thiago Silva játékát az idény legelején, noha a brazil a világbajnokság miatt később kapcsolódott be a felkészülésbe – meg is sérült gyorsan.

S aztán ott vannak a személyre szabott „elégedetlenségek”: a közelmúltbeli válása miatt lelkileg megviselt Edinson Cavani becsapva érzi magát, mert Blanc őt maradásra bíró ígéreteivel szemben nem olyan szisztémában játszik a PSG, amiben ő középen szerepelhetne; az „örök csere” Ezequiel Lavezzi távozni akar, és erről már nyíltan beszél; a januárban érkező Yohan Cabaye szintén fájlalja, hogy alig kap játéklehetőséget; legújabban a kispadra szoruló Blaise Matuidi a téma, aki állítólag ha nem kezdett volna az Ajax elleni szerdai BL-meccsen, szintén kifakad a nyilvánosság előtt.

Blanc elszigetelődését sokan összefüggésbe hozzák korábbi segítője, Claude Makelele múlt idény végi távozásával is: az időközben a Bastia vezetőedzőjének kinevezett Makelele nem félt szembeszállni az Ibrahimovic-féle nagyágyúkkal sem, míg Blanc erre alkatilag nem képes.

Szinte Blanc tavalyi kinevezése óta pletykálják, hogy Nasszer el-Khelaifi klubelnök „fajsúlyosabb” trénerre vágyik, szó volt Arsene Wenger és José Mourinho Párizsba csábításáról is, de mint az ábra mutatja, egyik tervből sem lett semmi.

A PSG idényrajtja nem sikerült a legjobban: az első öt bajnokija után a csapat még veretlen, de három döntetlen mellett csupán két győzelmet gyűjtött, és a szerdai Bajnokok Ligája-rajt is csak egy pontot hozott az Ajax otthonában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik