PSG: a katari tulajdonos a kivonulást fontolgatja – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 12:39
null
Az idén csak a bajnoki cím jött össze a PSG-nek (Fotó: AFP)
A Le Parisien csütörtöki cikke szerint elképzelhető, hogy a Paris Saint-Germain katari tulajdonosa középtávon csökkenti befektetéseit, sőt a 2022-es világbajnokság után ki is vonul a francia labdarúgócsapatból.

 

A párizsi lap szerint Tamin bin Hamad al-Táni katari emírt nemcsak a várt folyamatos szakmai fejlődés elmaradása aggasztja – a jelentős befektetések dacára a PSG nagyon messze van az áhított Bajnokok Ligája-diadaltól, odahaza pedig a tavalyi három trófeával szemben az idén csak a bajnokit hódította el –, hanem a kritikák özöne is, ami Franciaországban zúdul rá párizsi szerepvállalása miatt.

Jean-Michel Aulas, a francia futballban követendő modellnek tekintett Lyon elnöke például visszatérően, jelentős sajtóvisszhangtól kísérve ostorozza a párizsiak „bajnokságot tönkre tevő”, pénzszóró gazdálkodását.

A Qatar Sports Investments – a katari állam ezen keresztül birtokolja a francia klubot – bevásárlása, azaz 2011 óta becslések szerint a PSG mintegy egymilliárd eurónyi adót fizetett Franciaországban, és az emír úgy véli, a franciáknak ezért jóindulattal kellene viseltetniük a tulajdonosok iránt, nem pedig hálátlanul támadni őket.

Katar 2022-ben világbajnokságot rendez, és a francia sajtóhírre reagáló szakértők szerint sportpolitikai szempontok miatt gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy addig bármilyen jelentős változás történjen a PSG tulajdonosi szerkezetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik