nemzetisport.hu 2018.10.10 11:01 Frissítve: 2018.10.10 11:16

PSG: A játékosok észrevették, segít, amit mondunk – Lőw Zsolt

A francia labdarúgó-bajokságban szereplő Paris Saint-Germain a legutóbbi BL-fordulóban 6–1-re legyőzte a Crvena zvezdát, majd a hétvégi bajnokin 5–0-ra megverte a Lyont. A sikerekben kulcsszerepe van a klub másodedzőjének, Lőw Zsoltnak, aki Párizsban nyilatkozott a DIGI Sportnak.


 

Lőw Zsolt (balra) és Thomas Tuchel (jobbra) a PSG edzésén (Fotó: AFP)


Ami biztos, fárasztó Lőw Zsolt számára a párizsi munka, de a befektetett energia a sikerek révén kamatostul megtérül. „Bármennyire is látszik rajtam, hogy kicsit el vagyok fáradva, mert fárasztó, rengeteg energiát vesz igénybe ez a munka, de azt gondolom, hogy a sikerek kárpótolnak” – nyilatkozta a magyar tréner.

A 39 éves szakember sokáig gondolkodott, hogy elhagyja-e a PSG kedvéért a Bundesliga-élcsapattá vált RB Leipziget, végül igent mondott, és ő lett Thomas Tuchel vezetőedző segítője. Lőw elmondta, hogy hihetetlenül nehéz volt meghoznia a döntést. „Mondhatjuk, hogy 'fél vezetőedző' voltam a lipcsei klub életében. Az elmúlt három évben az edzéstervezéstől, terheléstervezéstől kezdve az átigazolásokon keresztül az edzésvezetésen át a csapattaktika, a rögzített helyzetek, az ellenfél, a saját csapat elemzéséig, mindenben benne voltam, és mindenből kivettem a részem.”

Persze minden kezdet nehéz:. „Megérkeztem egy új országba, új klubhoz, új nyelvterületre, adott egy nyelv, amit nem beszélek én és a családom sem. Megérkeztem egy új edzői stábba, új játékosokhoz, de teljesen más kaliberű labdarúgókhoz – rengeteg volt a kérdőjel bennem.”

A helyét azonban egyre inkább megtalálja Lőw Zsolt. „Itt megvolt a kialakult edzői stáb, amelybe nekem be kellett illeszkednem, meg kellett találnom a helyemet. Folyamatosan keressük, hogy mik azok a lehetőségek, mi az a tudás, amellyel rendelkezem, amivel többet tudok nyújtani ennek az edzői stábnak. A játékosok észrevették, hogy segít, amit mi mondunk, segíti őket abban, hogy jobban és eredményesebben játsszanak. Még nyitottabbak lettek, mi pedig visszaigazolást adtunk, hogy 'látjátok, ez így működik!'. Ebben a pillanatban elindult egy spirál fölfelé, s mi, mint egy szörfös, a pozitív hullámon lovagolunk. Most ezt látjuk, ezt érezzük a csapaton.”

2019.06.23 14:25:14

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Tottenhamnek sokba került egy fel nem vett telefon • Bozsik és a ruha, az újpesti legenda és a lakásátok.

2019.08.16 23:16:44

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »Az elérhető klasszis hátvédek száma kevés, ráadásul értük klubjuk is mindent megtesz, így még jobban felmennek az árak.«

2019.08.15 18:21:44

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Mi a kellemetlenebb, ha a kocsmában a nénikémet egy ősi mesterséggel hozzák kapcsolatba, s még a vélt származását is felemlegetik, vagy ha szó nélkül pofán vernek, esetleg széttörnek egy sörösüveget a fejemen?

2019.08.14 20:33:19

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Az Európai Szuperkupa-mérkőzésen 11-esek döntöttek a BL-győztes javára a Chelsea ellen.