K. Zs. 2020.04.05 09:27 Frissítve: 2020.04.05 09:44

Premjer-Liga: „Életem legjobb döntése volt a Fradi”

Cristian Ramírez jelenleg az orosz élvonal (Premjer-Liga) harmadik helyén álló FK Krasznodar labdarúgója, élete legjobb döntésének mégis a Ferencvárosba igazolását tartja – ez derül ki abból a minapi videointerjúból, amelyet korábbi klubja, az ecuadori Independiente del Valle honlapja készített vele.

Cristian Ramírez (jobbra) a 2016-os Magyar Kupa-döntő megnyerése után (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Cristian Ramírez beszélt a tizenévesen a Dortmundnál és a Tottenhamnél zajló próbajátékáról, a majdnem összejött dortmundi szerződésről, a Fortuna Düsseldorftól kapott lehetőségről, majd karrierje fordulópontjáról: a Ferencvárosról.

„Az életem olyan szakasza volt ez, amit sohasem fogok elfelejteni. Két nap alatt lezajlottak a tárgyalások, és hat hónapra Magyarországra szerződtem – elevenítette fel a féléves kölcsönidőszakkal kezdődő ferencvárosi életszakaszát a 25 éves, 21-szeres ecuadori válogatott Cristian Ramírez. – Életem legjobb döntése volt, hiszen ennek köszönhetem a feleségemet, a két lányomat is. Nemsokára az állampolgárságot is megkapom. Befogadott ez az ország, Budapest az otthonom, úgy érzem, egymásra találtunk.”

A nagyon fiatalon Európába kerülő Ramírez 55 NB I-es mérkőzésen lépett pályára 2015 márciusa és 2016 novembere között, négy gólt szerzett, és ahogyan arról ő maga is beszélt, közben családot alapított.

Az ecuadori balhátvéd 2017 tavasza óta futballozik az FK Krasznodarban – orosz klubjában is alapembernek számít.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.