Portugália: óriási balhé a Sportingnál, 19 játékost felfüggesztettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 15:53
null
A Sporting játékosai ekkor talán még nem is sejtették, mi vár rájuk… (Fotó: AFP)
Bruno de Carvalho, a Sporting CP labdarúgócsapatának elnöke azonnali hatállyal felfüggesztette az első csapat 19 játékosát, mert azok a megítélése szerint elkényeztetett ficsúrok módjára viselkedtek.

 

A lisszaboni együttes csütörtökön 2–0-ra kikapott az Atlético Madrid vendégeként az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így a legutóbbi négy meccséből a harmadikat veszítette el. A Sporting a bajnokságban jelenleg a harmadik helyen áll, hátránya hat pont az éllovas Benfica mögött.

Portugál sajtóértesülések szerint Bruno de Carvalho, a klub elnöke az Atlético elleni vereséget követően minősíthetetlen hangnemben beszélt játékosaival, akiket kíméletlen kritikával illetett. A futballisták ezt követően megtagadták a következő edzésen való részvételt, és jelezték De Carvalhónak, hogy magyarázatot várnak tőle az elhangzottakért.

A Sporting CP első embere válasz gyanánt a balhéban érintett összes játékosát felfüggesztette.

„Ezek az elkényeztetett ficsúrok azt gondolják, hogy a klub felett állnak, és immunisak mindennemű kritikára. Elfogyott a türelmem azokkal szemben, akik ezt hiszik” – szögezte le De Carvalho.

A felfüggesztett játékosok névsora: Rui Patrício, William Carvalho, Sebastián Coates, Gelson Martins, Bruno Fernandes, Bryan Ruiz, Cristiano Piccini, Marcos Acuna, Rodrigo Battaglia, Fredy Montero, Sztefan Risztovszki, Wendel, Rúben Ribeiro, Seydou Doumbia, Bruno César, Daniel Podence, Joao Palhinha, Rafael Leao, Fábio Coentrao. Utóbbi futballista kapcsán máris szárnyra kaptak olyan információk, melyek szerint azonnal felbontja a kölcsönszerződését a lisszaboniakkal, és visszatér a Real Madridhoz.

Friss hír, hogy a holland válogatott Bas Dost is nemkívánatos személlyé vált De Carvalho szemében, így az első csapat keretében nyolcan maradtak, köztük a Barcelona korábbi védője, Jérémy Mathieu.

Az A Bola szombaton a címlapján számolt be róla, hogy Jorge Jesus vezetőedző a lemondását fontolgatja.

A Sporting vasárnap a kiesés elől menekülő Pacos Ferreirát fogadja a bajnokságban, majd csütörtökön következik az Atlético elleni visszavágó az El-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik