El: CR látogatása sem segített, sima Atlético-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.05. 22:58
null
Az Atlético Madrid legyűrte a Sporting CP-t (Fotó: AFP)
Hét hónap után újra vereséget szenvedett a Salzburg, az Európa-liga negyeddöntőjének első felvonásán a Lazio otthon 4–2-re nyert az osztrák csapat ellen, az Atlético Madrid gond nélkül intézte el a Sporting CP-t, az Arsenal fél lábbal már a négy között van a CSZKA Moszkva kiütésével, az RB Leipzig pedig minimális előnyt szerzett a marseille-i visszavágóra.

 

A mérkőzés előtt az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo meglátogatta korábbi klubját, a Sporting CP-t, hogy sok sikert kívánjon Jorge Jesus csapatának.

Cristiano Ronaldo meglátogatta az Atlético Madrid elleni El-negyeddöntőre készülő korábbi klubját

 



Azt nem állítjuk, hogy ez bénítólag hatott a csapatra, de a gárda egészen pocsékul kezdett, és a védelmi hibák után már 22 másodperc után vezetett az Atlético: Koke váltotta gólra az ajándékba kapott ziccert (1–0).

A játékrész hajrájában növelte előnyét a házigazda, Mathieu hibája után Griezmann csapott le a labdára és 11 méterről a bal alsóba lőtt (2–0).

A hajrában a picit túlpörgő Bas Dost becsúszása embert talált, ezért sárgát kapott, így a visszavágót nélküle lesz kénytelen lejátszani a Sporting. A vendégek a ráadás pillanataiban még egy ajtó-ablak helyzetet a léc fölé vágtak, így kényelmes helyzetből várhatja a második meccset a madridi csapat.

A Lazio is kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót (Fotó: AFP)
A Lazio is kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót (Fotó: AFP)



A Lazio nagyszerűen kezdett a Szoboszlai Dominikot a keretébe ezúttal sem nevező Salzburg ellen, Baszta jobb oldali beadása után a labda Lulicig jutott el, ő pedig a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Az osztrákok az első félóra végén Berisha büntetőjével egyenlítettek – Baszta teljesen felesleges szabálytalansága után.

A fordulást követően Parolo szenzációs sarkazásával újra hamar előnybe került a házigazda, és bár Minamino révén a 71. percben megint egyenlített a vendégcsapat, öt percen belül Felipe Anderson és Immobile is betalált, így kétgólos előnnyel mehet a visszavágóra a Lazio (4–2).

A salzburgiak Marco Rose nyári kinevezése óta a 49. tétmeccsüket játszották le, 32 győzelem és 15 döntetlen mellett ez volt az együttes második veresége, hét hónapos veretlenségi szériája zárult le.

AZ RB LEIPZIG–MARSEILLE MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

AZ ARSENAL–CSZKA MOSZKVA MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT!

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
RB Leipzig (német)–Olympique Marseille (francia) 1–0 (Werner 45+1.)
Arsenal (angol)–CSZKA Moszkva (orosz) 4–1 (Ramsey 8., 28., Lacazette 23., 35. – az elsőt 11-esből, ill. Golovin 15.)
Atlético Madrid (spanyol)–Sporting CP (portugál) 2–0 (Koke 1., Griezmann 40.)
Lazio (olasz)–Red Bull Salzburg (osztrák) 4–2 (Lulic 8., Parolo 49., Felipe Anderson 74., Immobile 76., ill. Berisha 30. – 11-esből, Minamino 71.)
A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik