Portugália: négy Sporting-játékos is távozott a klubtól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.12. 11:50
null
Sorban hagyják el az Sporting CP-t (Fotó: AFP)
Óriási a botrány a portugál élvonalban harmadik helyen záró Sporting CP-nél – a néhány héttel ezelőtti balhét követően most négy játékos jelentette be, hogy felmondta szerződését a klubbal.

 

A csapat körüli cirkusz még 2018 áprilisának elején kezdődött, amikor Bruno de Carvalho, a Sporting elnöke azonnali hatállyal felfüggesztette az első csapat 19 játékosát, mert azok a megítélése szerint elkényeztetett ficsúrok módjára viselkedtek.

Ezután a futballisták nagy része közölte, a nyáron távozna, sőt, a vezetőedző is elgondolkodott, van-e értelme így a folytatásnak.

A Sporting CP legkeményebb szurkolói csoportja az elnök mellé állt, és folyamatosan kereste azóta a lehetőséget, hol lehet belekötni a labdarúgókba – először arról érkeztek jelentések, hogy Rui Patriciót, az egyesület kapusát megtámadták, ám a játékos akkor még sérülés nélkül megúszta az esetet, ezt követően viszont eldurvultak a fanatikusok, s az O Jogo, az A Bola és a Correio da Manha egybehangzó beszámolója szerint 50 kapucnis, arcát sállal eltakaró „drukker” betört a klub edzőközpontjába, és ott ütötte-rúgta az ott lévő játékosokat, ahol csak tudta.

A futballisták közül Bas Dost, Marcos Acuna, Rui Patrício, William Carvalho és Rodrigo Battaglia szenvedett sérülést – a játékosok azóta tulajdonképpen szépen sorjában elkezdték elhagyni a klubot, két hete távozott már Rui Patricio és Daniel Podence, hétfőn pedig újabb négy labdarúgó – William Carvalho, Gelson Martins, Bruno Fernandes és a gólvágó Bas Dost – jelentette be, hogy felmondta a megállapodását a csapattal.

A Bas Dost fejsérüléséről készült kép bejárta a világsajtót (Fotó: cmjornal.pt)
A Bas Dost fejsérüléséről készült kép bejárta a világsajtót (Fotó: cmjornal.pt)

 

Jorge Jesus, a gárda vezetőedzője is lelépett egyébként, ő már alá is írt a szaúdi al-Hilalhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik