Portugália: az újabb Joao Félix? Rekord kivásárlási árat kapott a Porto támadója

Vágólapra másolva!
2019.11.22. 07:44
null
Fábio Silva 125 millió euróba kerül, ha valaki lecsapna rá (Fotó: AFP)
A 17 éves Fábio Silva 10 tétmérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett a Porto felnőttcsapatban – a rendkívül tehetségesnek tartott, a korosztályos válogatottakat az U15-ös korosztálytól az U19-esig már végigjáró, Ifjúsági Liga-győztes futballista pedig most új szerződést kapott klubjától. A Record információi szerint 125 millió eurós, új portugál rekordot jelentő kivásárlási záradékkal…


Máris megdőlt Joao Félix rekordja. A ma már az Atlético Madridban futballozó tinédzser a Benfica játékosaként 120 millió eurós kivásárlási záradékot kapott a szerződésébe, később az Atlético ennél is drágábban vette meg – cserébe a részletfizetés lehetőségéért.

Mostantól viszont a Porto tinédzsere, Fábio Silva a csúcstartó: a 17 éves csatár 2022 nyaráig szóló megállapodást kötött nevelőegyesületével, a szerződés pedig 125 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

„Fábio az év fiatal felfedezettje, egy olyan fiú, aki már 16 évesen Ifjúsági Ligát nyert, aki többszörös korosztályos bajnok, és megismerhette már, mekkora dicsőség a Porto mezét hordani. Rendkívüli tehetség, aki rászolgált az új szerződésre, sőt, aki maga ragaszkodott ahhoz, hogy egyetlen díjat sem szeretne átvenni a klubtól, amíg előtte nincs meg a megállapodás” – jelentette be a klubelnök, Pinto da Costa.

Fábio Silva a klub történetének legfiatalabb élvonalbeli debütánsa, kezdőjátékosa és gólszerzője is lett az ősszel, a háromból kétszer a ma már a Wolverhampton alapemberének számító Rúben Neves rekordját megdöntve.

Silva igazi futballcsalád sarja, édesapja, Jorge középső középpályásként játszott és a portugál felnőttválogatottba is eljutott. Fivére, a szintén Jorge keresztnevet kapó Silva pedig a Lazio légiósa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik