T. I. 2019.11.22 07:44 Frissítve: 2019.11.22 15:14

Portugália: az újabb Joao Félix? Rekord kivásárlási árat kapott a Porto támadója

A 17 éves Fábio Silva 10 tétmérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett a Porto felnőttcsapatban – a rendkívül tehetségesnek tartott, a korosztályos válogatottakat az U15-ös korosztálytól az U19-esig már végigjáró, Ifjúsági Liga-győztes futballista pedig most új szerződést kapott klubjától. A Record információi szerint 125 millió eurós, új portugál rekordot jelentő kivásárlási záradékkal…

Fábio Silva 125 millió euróba kerül, ha valaki lecsapna rá (Fotó: AFP)


Máris megdőlt Joao Félix rekordja. A ma már az Atlético Madridban futballozó tinédzser a Benfica játékosaként 120 millió eurós kivásárlási záradékot kapott a szerződésébe, később az Atlético ennél is drágábban vette meg – cserébe a részletfizetés lehetőségéért. 

Mostantól viszont a Porto tinédzsere, Fábio Silva a csúcstartó: a 17 éves csatár 2022 nyaráig szóló megállapodást kötött nevelőegyesületével, a szerződés pedig 125 millió eurós kivásárlási záradékot tartalmaz.

„Fábio az év fiatal felfedezettje, egy olyan fiú, aki már 16 évesen Ifjúsági Ligát nyert, aki többszörös korosztályos bajnok, és megismerhette már, mekkora dicsőség a Porto mezét hordani. Rendkívüli tehetség, aki rászolgált az új szerződésre, sőt, aki maga ragaszkodott ahhoz, hogy egyetlen díjat sem szeretne átvenni a klubtól, amíg előtte nincs meg a megállapodás” – jelentette be a klubelnök, Pinto da Costa.  

Fábio Silva a klub történetének legfiatalabb élvonalbeli debütánsa, kezdőjátékosa és gólszerzője is lett az ősszel, a háromból kétszer a ma már a Wolverhampton alapemberének számító Rúben Neves rekordját megdöntve. 

Silva igazi futballcsalád sarja, édesapja, Jorge középső középpályásként játszott és a portugál felnőttválogatottba is eljutott. Fivére, a szintén Jorge keresztnevet kapó Silva pedig a Lazio légiósa. 

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.