K. Zs. 2019.09.04 11:22 Frissítve: 2019.09.04 12:05

Portugália: a volt Loki-tréner lett a 18-szoros bajnok edzője

Ideiglenes megbízással a korábbi debreceni trénert, Leonel Pontest nevezték ki a portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő patinás, 18-szoros bajnok Sporting CP vezetőedzőjének.

Leonel Pontes (jobbra) utolsó NB I-es mérkőzésén a Marco Rossi-féle Honvéd volt az ellenfél (Fotó: Török Attila)

 

A Sporting CP négy forduló alatt hét pontot gyűjtött a portugál bajnokságban, az első vereség a hét végén érte – ám a Rio Ave elleni hazai 2–3 fordulópontnak bizonyult: elbocsátották a tavaly ősszel szerződtetett holland vezetőedzőt, az elmúlt idényben a csapattal Portugál Kupát és Portugál Ligakupát nyerő Marcel Keizert.

Utódlását házon belül oldották meg: a nyár óta a lisszaboni klub U23-as csapatát irányító Leonel Pontest nevezték ki átmeneti megbízással.

Pontes nevére emlékezhetnek a magyar szurkolók, hiszen a 2016–2017-es idényben a Debreceni VSC vezetőedzője volt: a bajnokság rajtja után nevezték ki – és még a bajnokság vége előtt, a Honvéd elleni 2–5 után, a kieséstől fenyegetve váltak meg tőle.

A 47 éves szakember az elmúlt évadban a spanyol harmadosztályú FC Jumilla vezetőedzőjeként dolgozott, csapata kiesett, majd pénzügyi okokból megszűnt.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.