Porto: egyéves gólcsend tört meg, vége a csodás szériának!

Vágólapra másolva!
2015.12.06. 07:04
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Porto hazai pályán 2–1-re legyőzte a Pacos Ferreirát. A meccsben nem az a különleges, hogy a portói együttes nyert, hanem az, hogy a saját közönsége előtt gólt kapott – erre ugyanis az idén még nem volt példa.

A szombati mérkőzés nyolcadik percében szokatlan jelenségnek lehetett szemtanúja a Dragao közönsége, a vendégek gólt ünnepelhettek. Természetesen bármelyik nagycsapattal előfordul, hogy otthon hátrányba kerül, az érdekesség, hogy a „sárkányok” tizenhat mérkőzés után, az idén először kaptak gólt hazai bajnoki meccsen!a „sárkányok” tizenhat mérkőzés után, az idén először kaptak gólt hazai bajnoki meccsen!

A Porto elképesztő sorozata 2014. december 14-én kezdődött, amikor 2–0-ra kikapott a Benficától. A lisszaboni csapattól elszenvedett vereség után a kék-fehérek 1483 percig, vagyis majdnem egy évig nem kaptak gólt élvonalbeli találkozón a Dragaóban, szombaton azonban véget ért az elképesztő sorozat.

Pedig a Portónak 2015-ben már csak egy meccse van otthon (az Académica ellen), tehát nem állt tőle messze, hogy makulátlan évet tudjon maga mögött.

A portói csapatot vigasztalhatja, hogy Jesús Corona és Miguel Layún góljaival fordított a Pacos Ferreira ellen, és megnyerte az összecsapást, ezzel hátránya továbbra is csak két pont a listavezető Sporting mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik