Platini: A világ nem Anglia körül forog

Vágólapra másolva!
2011.12.08. 22:16
null
„Sir Alex, az Európa-liga sem olyan szörnyű” – vigasztalhatná Platini Fergusont (Fotó: Action Images)
Címkék
Michel Platini szerint Sir Alex Fergusonnak nem kellene degradálóan beszélnie az Európa-ligáról. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke elmondta véleményét a gólvonal-technológiáról is, aminek a bevezetése szerinte majdnem teljesen felesleges lenne.

 

„Ezentúl csak csütörtökeink lesznek, át kell állnunk a csütörtök, vasárnap ritmusra. Nem örülök neki, de ez a büntetésünk, amiért kiestünk" – nyilatkozta Sir Alex Ferguson azt követően, hogy csapata, a Manchester United kiesett a Bajnokok Ligájából, és csak az Európa-ligában folytathatja.

Platini szerint a skót menedzser beszélhetne nagyobb tisztelettel is a második számú európai kupasorozatról.

„A világ nem Anglia körül forog. Nagyon szeretem Angliát, a labdarúgása fantasztikus, a szurkolói csodálatosak, de nem kellene kritizálni az Európa-ligát csak azért, mert három Bajnokok Ligája-döntőt játszottál – utalt Platini a Manchester United közelmúltbeli (2008, 2009, 2011) BL-fináléira. – Az Európa-liga nagyszerű sorozat. Tudom, hogy Ferguson úr inkább a Bajnokok Ligájában szerepelne, de sok csapat van még, amelynek nincs erre lehetősége.”

Az UEFA igazgatótanácsának ülése után a szervezet francia elnöke szót ejtett a gólvonal-technológiáról is, aminek bevezetését nem támogatja. Szerinte sokkal jobb a BL-meccseken alkalmazott megoldás, azaz a kapuk mögötti plusz egy-egy asszisztens.

„Az extra asszisztensek alkalmazása sokba kerül, míg a gólvonal-technológia talán olcsóbb lenne. De milyen gyakran fordul elő, hogy nem lehet eldönteni, áthaladt-e a labda a gólvonalon vagy sem? Talán negyvenévenként egyszer” – osztotta meg kételyeit Platini, aki szerint a kevés hasznot hozó újítás oda vezetne, hogy egyre több szituációnál vennék igénybe a technika segítségét, ami szerinte nem tenne jót a sportágnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik