Párizsi merényletek: a stadionon belül akartak robbantani

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.14. 21:45
null
Civilek célpontban: az egyik merénylőnek hozzájuk hasonlóan jegye volt a francia–német meccsre (Fotó: AFP)
Legalább az egyik terroristának jegye volt a pénteki Franciaország–Németország felkészülési labdarúgó-mérkőzésre – írja a Wall Street Journal a francia rendőrségtől kapott információkra, illetve az egyik, a találkozó ideje alatt szolgálatot teljesítő biztonsági őr állítására alapozva.

 

A csak a keresztnevét (Zouheir) vállaló biztonsági őr állítása szerint a személyzet észrevette, hogy az egyik jegybirtokos robbanóanyagot tartalmazó mellényt visel, amikor a találkozó 15. perce körül a bejáratnál megmotozták. A merénylő akkor élesítette a bombát, amikor hátrálni próbált a biztonságiaktól.

Az egyik rendőrségi szóvivő megerősítette a játékoskijárónál szolgálatot teljesítő biztonsági őr mondatait, és hozzátette, feltételezésük szerint a támadó szándéka az volt, hogy a bombát a stadionon belül robbantsa fel, halálos pánikot okozva.

A robbanás után három perccel egy másik öngyilkos merénylő is élesítette bombáját a stadionon kívül, majd egy harmadik következett egy közeli gyorsétteremnél.

A stadion környéki robbantásokban egy ember veszítette életét, a péntek esti, Iszlám Állam vállalta párizsi merényleteknek pedig – a legfrissebb információk szerint – 129 halálos áldozata és 99 súlyos sérültje van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik