Őrületes magyar bírói baki a női világbajnokságon - videó

Vágólapra másolva!
2011.07.03. 16:17
Címkék
Ausztrália labdarúgócsapata 3–2-re legyőzte Egyenlítői-Guineát a németországi női labdarúgó-világbajnokságon – sajnos a nap témáját a magyar játékvezető, Gaál Gyöngyi szolgáltatta, aki egészen elképesztő hibát követett el.

Gaál Gyöngyi sajnos beszédtéma lett a vb-n (Fotó: Imago)
Gaál Gyöngyi sajnos beszédtéma lett a vb-n (Fotó: Imago)

Nem sokszor látni olyat, hogy egy védő két kézzel fogja meg a labdát, és ezért nem jár büntető – ez esett meg az Ausztrália–Egyenlítői-Guinea világbajnoki mérkőzésen. A D-csoportban lejátszott összecsapás 16. percében Ausztrália Leena Khamis góljával vezetett, amikor a különös eset megtörtént.

Khamis a rövid oldali kapufára lőtt egy beadást, a kipattanót pedig az egyenlítői-guineai Bruna megfogta – talán azt hitte, sípszó volt? –, két kézzel maga elé tette, a játék pedig folytatódott. A közönség füttykoncertben tört ki, de sípszó sem a beadás előtt, sem a kezezés után nem volt – Gaál Gyöngyi és segítői (az olasz Cristina Cini és az angol Natalie Aspinall) simán továbbengedték a játékot...

A játékvezetői hibát az összes kommentátor megdöbbentőnek és teljesen érthetetlennek minősítette, és még a FIFA hivatalos honlapja is értetlenkedett, amely (érthető okokból) nagyon kesztyűs kézzel nyúl a bírók vitatható ítéleteihez.

Ausztrália végül 3–2-re nyert – játékosai a meg nem ítélt büntető után hevesen reklamáltak a magyar bírónál –, így az eset nem befolyásolta döntően a mérkőzés kimenetelét, csak annak a gólkülönbségét. Az viszont valószínű, hogy sajnos Gaálnak ezek után már nem jut több meccs a világbajnokságon...

Információink szerint a találkozó játékvezető-ellenőre jónak minősítette Gaál Gyöngyi ténykedését, ezt az egy szituációt leszámítva.

NŐI LABDARÚGÓ-VB
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Ausztrália–Egyenlítői-Guinea 3–2
Az állás: 1. Brazília 3 pont (1 mérk., 1–0) és Norvégia 3 (1, 1–0), 3. Ausztrália 3 (2, 3–3), 4. Egyenlítői Guinea 0 (2)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik