HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.12 10:33 Frissítve: 2018.10.12 10:41

Oroszország: örökös eltiltást kértek a balhés válogatottakra

Minden bizonnyal fogházban tölti az előttünk álló két hónapot az orosz labdarúgó-válogatott két tagja, Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev, miután hétfőre virradóra súlyosan bántalmaztak egy sofőrt és az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik hivatalnokát.

HIRDETÉS
Pavel Mamajev a vádlottak padján (Fotó: AFP)

 

Mint arról beszámoltunk, a labdarúgók egy sztriptízbárban múlatták az időt, majd részegen több autót is megrongáltak az utcán, az egyik sofőrt pedig ájultra verték egy nagyobb csoporttal. Ezt követően mentek be a kávézóba, ahol folytatták a tivornyázást, amikor pedig Gyenyisz Pak, az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium tisztviselője rájuk szólt, hogy viselkedjenek, neki is nekiestek. Egy másik hivatalnokot egy székkel dobtak meg, ügyvédje szerint elájult és kórházi ellátásra volt szüksége.

Szerdán mindkét gyanúsítottat kihallgatták a moszkvai rendőrségen, majd a csütörtöki tárgyaláson elrendelték, hogy Kokorin és Mamajev is december nyolcadikáig előzetes letartóztatásban marad az egyik moszkvai fogházban. Az ítélethirdetésre ebben az időszakban kerül sor, a két válogatott játékos öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A csütörtöki tárgyaláson Kokorin elmondta, hogy „szégyelli magát a klub és a szurkolók előtt gyalázatos viselkedése miatt”. Mamajev botrányos cselekedeteket emlegetett, és leszögezte: „szeretné helyreállítani az általuk okozott anyagi és erkölcsi károkat”.

Ha a két sportoló megússza a hosszabb börtönbüntetést, karrierjük valószínűleg akkor is megfeneklik. A Krasznodar már kezdeményezte Mamajev szerződésének felbontását, a Zenit pedig a szurkolói boltokból és webshopjáról is eltüntette a Kokorin nevével ellátott termékeket, és viselkedését „undorítónak” nevezte közleményében. Az orosz liga elnöke életre szóló eltiltást kért a két labdarúgónak, és hozzátette: „nemcsak a Zenit és a Krasznodar, hanem az egész orosz futball jó hírnevének árt ez a botrány”.

Alekszandr Kokorin a csütörtöki tárgyaláson (Fotó: AFP)

A Kreml is figyelemmel követi az ügyet, Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő az RT állami televíziós csatornának elmondta: „ahogy az egész ország, ők is tisztában vannak az eseményekkel, amelyek elég nyugtalanítóak”.

A duó egyébként az incidenst megelőzően vasárnap még ellenfélként nézett farkasszemet a pályán: a Kokorint félidei csereként bevető Zenit 2–1-re legyőzte a vendég Krasznodart, melynek gólját Mamajev szerezte. A nyári, orosz rendezésű világbajnokságon egyikük sem volt ott a negyeddöntőig menetelő válogatottban: Kokorin sérülés miatt, Mamajevre pedig nem számított Sztanyiszlav Csercseszov szövetségi kapitány.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.15 15:56:59

Minden más foci nemzetisport.hu

A második nap jön a budapesti rendezésű birkózó-vb-n • Folytatódik az NB II.

2018.10.18 22:49:37

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Talán az sem véletlen, hogy évtizedek óta Pelé és Maradona a támpont, ha a világ legjobbjáról van szó.

2018.10.17 11:29:54

Minden más foci nemzetisport.hu

2018-ban Gibraltár is több tétmeccset nyert meg Németországnál – de a franciáktól elszenvedett vereség reményt adhat.

2018.10.17 09:13:03

Minden más foci BORBOLA BENCE

A százszoros ír válogatott játékos a dublini futballakadémián dolgozik.

2018.10.16 23:20:33

Minden más foci nemzetisport.hu

HIRDETÉS
HIRDETÉS