Oroszország: öt év börtön is várhat a válogatott két tagjára

Vágólapra másolva!
2018.10.09. 18:54
null
Az újabb botrány Kokorin és Mamajev futballkarrierjének végét is jelentheti (Fotó: AFP/Archív)
Szerdán meghallgatás vár Alekszandr Kokorinra és Pavel Mamajevre, miután biztonsági kamerák felvétele szerint rasszista megjegyzésekkel illették és megverték az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium egyik hivatalnokát. 

Akár öt év börtönbüntetést is kaphat Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev, a Zenit, illetve az FK Krasznodar válogatott futballistái, miután vasárnapról hétfőre virradóan egy sofőrt és egy kormányzati tisztviselőt is súlyosan bántalmaztak.

Helyi beszámolók szerint a labdarúgók egy sztriptízbárban múlatták az időt, majd részegen több autót is megrongáltak az utcán, az egyik sofőrt pedig ájultra verték egy nagyobb csoporttal. Ezt követően mentek be a kávézóba, ahol folytatták a tivornyázást, amikor pedig Gyenyisz Pak, az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium koreai származású tisztviselője rájuk szólt, hogy viselkedjenek, neki is nekiestek.

A felvételeket több orosz portál és televízió is lehozta, Pavel Kolobkov orosz sportminiszter pedig kijelentette: ha Kokorinék nem tudják bizonyítani, hogy a felvételen nem ők szerepelnek, soha többet nem kerülhetnek be a válogatottba. Az orosz szövetség egyúttal kijelentette, minden technikai és jogi segítséget megadnak a két játékos klubjának ahhoz, hogy felbonthassák a szerződésüket.

A szövetség végrehajtó bizottságának tagja, Igor Lebegyev némi iróniával úgy fogalmazott, ha a vádak helytállóak, Kokorin és Mamajev legfeljebb a UFC-ben folytathatja sportolói pályafutását.

A rendőrség szerdán hallgatja ki a két játékost.

Nem ez az első alkalom, hogy Kokorin és Mamajev túltolja a partizást, a franciaországi Európa-bajnokságon leszereplő orosz válogatott tagjaiként például egy monte-carlói éjszakai szórakozóhelyre mentek el levezetni a feszültséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik