NS: Palkónak fel kell nőnie; legendák randevúja a BL-ben – kedd

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.10. 23:24
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.

Dárdai Pál elégedett csapata, a Hertha eddigi bajnoki szereplésével. A szakember szerint a Bajnokok Ligája még nem a berliniek „játszótere”, az előrelépéshez legalább 60 millió euróra lenne szükség. Ennek ellenére a magyar tréner munkába állása óta is nőtt a klub piaci értéke, és jókedvű szurkolók töltik meg az Olimpiai Stadiont. Dárdai arról is beszélt, miként birkózik meg azzal a helyzettel, hogy immár legidősebb fia, Palkó is a keze alatt dolgozik, s azt is elárulta, beleszól-e abba, hogy gyermekei adott esetben majd a magyar vagy a német válogatottságot válasszák-e.
Dárdai Pál
elégedett csapata, a Hertha eddigi bajnoki szereplésével. A szakember szerint a Bajnokok Ligája még nem a berliniek „játszótere”, az előrelépéshez legalább 60 millió euróra lenne szükség. Ennek ellenére a magyar tréner munkába állása óta is nőtt a klub piaci értéke, és jókedvű szurkolók töltik meg az Olimpiai Stadiont. Dárdai arról is beszélt, miként birkózik meg azzal a helyzettel, hogy immár legidősebb fia, Palkó is a keze alatt dolgozik, s azt is elárulta, beleszól-e abba, hogy gyermekei adott esetben majd a magyar vagy a német válogatottságot válasszák-e.

Egy ideig úgy tűnt, robbanásveszélyes helyzet alakulhat ki a Magyar Olimpiai Bizottságban, ám szerencsére kiderült, erről szó sincs. Bizonyság erre, hogy Borkai Zsolt MOB elnök és Kósa Lajos, a korcsolyázók elnöke együtt ült ki a szervezet székházában az újságírók elé. Kiderült, Borkai maga is támogatja, hogy egy rendkívüli közgyűlést még beiktassanak a májusra összehívott közgyűlés elé. Hogy a Győr polgármestereként is dolgozó olimpiai bajnok miként vélekedik arról, hogy meg kell majd küzdenie MOB-elnöki posztjáért, elolvashatják tudósításunkban.

Hanga Ádám kissé csalódott amiatt, hogy csapata, a Baskonia a hetedik helyen zárta az Euroliga alapszakaszát. Így aztán a címvédő CSZKA Moszkvával kerültek össze a negyeddöntőben, de a válogatott kosaras szerint az orosz sztáregyüttes sem verhetetlen. Hanga arról beszélt lapunknak, miként éli meg, hogy ő lett az Európa-bajnokságra készülő válogatott csapatkapitánya.

Szekszárdon történelmet írt a női kosárlabdacsapat – most először sikerült az első helyen zárnia a bajnoki alapszakaszt. A városban jeles hagyományai vannak a sportágnak, amely összefonódott a Szabó család nevével. Az alapokat a néhai edzőlegenda, Szabó Ödön rakta le, jelenleg unokája, Noémi a csapat másodedzője, illetve a klub egyik vezetője. Hogy mennyi pénzzel támogatja az egyesületet a névadó atomerőmű és milyen létesítményfejlesztési tervek vannak, többek között ezt is megtudhatják riportunkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik